Política · 19 de Novembre de 2013. 20:02h.

Lucena remarca que al PSC “hi ha catalanistes i separatistes”

“Si a la meva àvia li diuen que el seu nét no és catalanista li agafaria un cobriment de cor”

Lucena remarca que al PSC “hi ha catalanistes i separatistes”

Lucena, durant la roda de premsa

El portaveu del grup parlamentari del PSC ha lamentat que al sector crític del partit se l’anomeni sector catalanista, ja que, segons ha dit, seria “més exacte” parlar de sobiranistes.

Així, ha volgut deixar clar que entre els socialistes catalans s’ha de distingir entre “catalanistes i sobiranistes”. “Si a la meva àvia li diuen que el seu nét no és catalanista li agafaria un cobriment de cor”, ha argumentat.

En aquest sentit, ha recordat també que alguns membres de l’anomenat sector crític van anar a la Via Catalana “de forma legítima”. És per això que és més correcte, ha dit, considerar-los separatistes.

D’altra banda, ha comentat -després de la votació de diumenge passat- que “no ens hem despenjat del procés”. “Ens hem despenjat d’una manera de portar el procés”, ha justificat.

Així, ha explicat que no estan d’acord que es porti la consulta al Congrés i que hi votaran en contra perquè “quedarà a la història com el pla Ibarretxe 2”. “Nosaltres no volem que això fracassi i això que volen fer és anar contra les roques”.

També ha insistit que, en referència a CiU, ERC, ICV i la CUP, “creiem que ho fan expressament per anar al xoc, perquè tenen molta pressa”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 20/11/2013 - 02:14

A tot Catalunya hi ha separatistes. I ens volem separar per estar en igualtat de condicions. No pas per estar-hi sotmesos com ara. La igualtat per a tothom. Li sona d´alguna cosa socialista, això?. O tampoc no en té ni idea al partit que està?. Perquè qui no vol la llibertat del seu poble?.

#7 Claüc, Sabadell, 19/11/2013 - 23:23

Dient: ?Si a la meva avia li diuen que el seu nét no és catalanista li agafaria un cobriment de cor?
ens està dient que ell te germans o cosins.

#6 Gavarres, Girona, 19/11/2013 - 22:21

El PSC te molta barra si encara s'autoanomena catalanista. Un es catalanista si considera Catalunya sobirana, nació i subjecte polític. I això crec que el PSC no hi arriba. La C serà d'alguna altre cosa, pero no catalanista. HIPOCRESIA NO.

#6.1 Ferran, figueres, 20/11/2013 - 11:39

Ara també cal tenir un carnet on es defineixi com ha de ser un catalanista? No es pot considerar catalanista una persona que defensi i cregui en la llengua i la cultura catalana, i alhora la consideri compatible amb la castellana?, o que cregui en el poble català dins un conjunt nacional més ampli?

#5 Pedro Gálvez, Castellbisbal, 19/11/2013 - 22:00

Estos se van ellos solitos al carajo a la que haya elecciones.
Vaya excusa, consulta acordada con Rajoy ?
Pandilla de cobardes. Mejor os llamais PSOEC's.

#4 Pepito, bna, 19/11/2013 - 21:28

Si, i també hi ha llucets bollidets com el Pedrito i el Lusena, que no se si son primer i segon secretari de la cosa. Hasefaltadeciralgomas?