Publicitat
Política · 15 de Març de 2017. 22:27h.

Luis García ‘Luigi’ reconeix que Alavedra i Prenafeta van cobrar comissions del 4%

El presumpte cap del cas Pretòria assegura que ho van fer en concepte d’“intermediació privada”

Luis García ‘Luigi’ reconeix que Alavedra i Prenafeta van cobrar comissions del 4%

Luis Garcia

El principal acusat pel cas Pretòria, l’exdiputat del PSC Luís García, conegut com a ‘Luigi’, ha assegurat que els exalts càrrecs en els governs de Jordi Pujol, Macià Alavadrea i Lluís Prenafeta, van cobrar comissions del 4% per fer d’intermediaris en la compra d’uns terrenys de Sant Andreu de Llavaneres i Badalona. També ha revelat que aquest percentatge s’ho repartien entre tots tres.

“El senyor Prenafeta, em sembla que va fer les factures de la intermediació. I jo vaig cobrar una part d’aquesta comissió, que és l’acord que tenia amb el senyor Prenafeta i el senyor Alavedra”, ha assegurat l’acusat en el tercer dia de judici pel cas Pretòria. ‘Luigi’ ha explicat que les comissions eren per fer tasques d’“intermediació privada”, és a dir, per presentar-li un comprador pels solars que l’exdiputat socialista havia adquirit prèviament.

"Jo m'adreço al senyor Prenafeta i al senyor Alavedra i dic: 'Escolta, hi ha algun inversor, promotor, amic vostre, conegut, que pugui estar interessat en aquest projecte? I en aquell moment fem una reunió, que també manifesten ells, amb el senyor Casamitjana, que podria estar interessat en aquest projecte”, ha afirmat el presumpte cap del cas Pretòria. En tot cas, Luís García ‘Luigi’ ha exculpat els exalts càrrecs d’haver cobrat comissions il·legals, assegurant que el 4% per fer d’intermediaris és una xifra “habitual en el mercat”.

Per altra banda, el també exdiputat socialista ha negat qualsevol participació en cap operació urbanística municipal, ni directament ni a través de tercers. També ha desmentit haver col.laborat professionalment amb l’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz.

Luis Garcia s'enfronta a una petició fiscal de vuit anys de presó i 22,6 milions d'euros de multa per tres delictes continuats de tràfic d'influències i un altre de blanqueig, en una trama que hauria defraudat fins a 45 milions d'euros.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Fernandisco , Santa Coloma de Gramenet, 16/03/2017 - 20:18

se duda de su eficacia para luchar contra el paro, alguien se colocaba (porcentaje bajo). Vete a saber, que pensaron, distrayendo presuntament ese dinero

#8 Fernandisco , Santa Coloma de Gramenet, 16/03/2017 - 20:17

haberlos impartido, de acuerdo a lo que publicaron los medios en su momento. Que conste que yo no afirmó, pero quizás lo hacian por el pueblo, todo y que

#7 Fernandisco , Santa Coloma de Gramenet, 16/03/2017 - 20:16

A todo esto, como acabó el tema de los cursos ocupacionales, en que uno de los encausados citados (TFA, S.L. y Bcn Formació, S.L.) presuntamente cobraron sin

#6 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 16/03/2017 - 14:43

Rica i plena, patria del seu cor.

I perque la nostrada, independent, aguda , investigadora i insubornable premsa li diu al saqueig patriotic Sector Negocis ?

#5 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 16/03/2017 - 11:23

Es ben curiós que els socis del PDCAT ni provan de defensar-los, doncs ja saben que es veritat i de fet en sortiràn més coses. El 3% es tan hegemónic a la política catalana con la "caja B" al PP. Hem de fer net a tota Espanya, no fer un pais nou amb els corruptes, els ineptes i els anti-tot.