Publicitat
Política · 19 de Febrer de 2020. 11:44h.

L'última jugada de Pep Andreu a Esquerra

L'alcalde de Montblanc estripa el carnet del partit després d'haver-se afiliat a la Crida

L'última jugada de Pep Andreu a Esquerra

L’alcalde de Montblanc (Conca de Barberà), Pep Andreu, s’ha donat de baixa del seu partit, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), on militava des de feia pràcticament 30 anys. Així ho han confirmat fonts oficials de l’Ajuntament montblanquí a e-notícies, apuntant que Andreu ha pres aquesta decisió perquè és “crític amb l’actual rumb del partit”.

De fet, Pep Andreu ja tenia una doble militància -prohibida pel estatuts del partit- des de feia mesos amb ERC i la Crida Nacional per la República de Carles Puigdemont. Però l’actual aposta més pragmàtica dels republicans l’ha fet desmarcar-se definitivament del que ha estat el seu partit durant tres dècades.

Preguntat per aquesta doble militància d'Andreu i per si ERC li havia d'obrir un expedient, Sergi Sabrià va respondre l'octubre del 2018 que "la pregunta no ens pertoca a nosaltres sinó que li haurien de fer a ell perquè decideixi de quin projecte polític vol participar i en quin format serà candidat a les properes municipals".

Andreu es va donar de baixa del partit fa una setmana, i ho va comunicar als altres regidors del consistori. Des de l’Ajuntament de Montblanc asseguren que això no afectarà la governança municipal, ja que Andreu es va presentar als últims comicis municipals amb les sigles de l’Agrupament Catalanista de Montblanc, sota el paraigua de l’Acord Municipal (AM).

“A l’Agrupament hi ha polítics provinents de molt partits diferents, i Andreu segueix compromès amb el municipi i amb la independència”, han explicat des del consistori. Pep Andreu era militant d’ERC des del 2001, i havia estat diputat al Parlament entre el 2012 i el 2015, i al Congrés dels Diputats entre el 2004 i el 2008. Ocupa l’alcaldia de Montblanc des de l’any 2007.
Andreu també es va posar en vaga de fam en suport als polítics presos el desembre del 2018, però la mateixa només va durar vuit dies. L'alcalde va al·legar que deixava la vaga perquè així ho havien fet també Jordi Sanchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 jordiet, bcn, 19/02/2020 - 19:39

Un altre adoctrinar per el fuggiti del Puigdemont i tot la seva tropa. Pobre home ja es donara conte del que fa, pero después sera massa tard.Fot pena i tot aquest sr que es pensa que aconseguira ser independent de Catalunya album dia , jajajaja innocent

#2 FRAN BCN, .BCN, 19/02/2020 - 18:57

Un altre fanàtic amb boina...

#2.1 Clear Poonsatee, Berigüel Fandango, 19/02/2020 - 22:18

Pero, ¿cómo dices eso, Fran BCN? Si el bueno de Pepito se ha pasado al partido que has votado toda la vida, la mafia convergente del 3%, la de de toda la vida pero ahora aumentada con un intento de golpe de estado. Y por cierto, este no lleva boina, rasgo de españoles y franceses: los indepefachas llevan barretina, a juego con el lazo.

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 19/02/2020 - 12:44

Mambrú se fue a la guerra,
¡qué dolor, qué dolor, qué pena!.
Mambrú se fue a la guerra,
no sé cuando vendrá.
Do-re-mi, do-re-fa,
no sé cuando vendrá.

Si vendrá por la Pascua,
¡qué dolor, qué dolor, qué guasa!
si vendrá por la Pascua,
o por la Trinidad.
Do-re-mi, do-re-fa,
o por la Trinidad.