Publicitat
Política · 27 d'Abril de 2016. 14:59h.

L’únic eurodiputat d’Unió plega del partit, però no de l'acta de diputat

Francesc Gambús critica que s'impedeixi "qualsevol intent de renovar" UDC

L’únic eurodiputat d’Unió plega del partit, però no de l'acta de diputat

Gambús, amb Duran i altres dirigents al congrés d'Unió

L'eurodiputat Francesc Gambús deixa Unió Democràtica decebut, diu, per les resistències d'una part del partit a una regeneració interna. D'aquesta manera, tanca una llarga etapa de 22 anys com a militant al partit democristià. De moment, però, ja ha anunciat que mantindrà l'escó al Parlament Europeu.

De fet, després de la derrota d'Unió el 27-S i el 20-D, Gambús s'havia convertit en el càrrec institucional més rellevant de la formació. I Gambús deixa clar que, malgrat que estripa el carnet d'Unió, sempre es continuarà considerant un eurodiputat independent del partit. El problema, segons l'eurodiputat, que ja ha sol·licitat la baixa, és la negativa d'una part la direcció més afí a Duran i Lleida a una renovació del partit.

En una carta al seu bloc, explica que "al llarg d'aquest any he anat prenent consciència que aquella oportunitat de regenerar Unió Democràtica -un cop canviat el lideratge i tenint en compte la gran quantitat de bones persones existents- no era ni de bon almenys una oportunitat real".

"I no per la situació econòmica, ni tan sols per la conjuntura política o el lideratge de Ramon Espadaler. En absolut. No era una oportunitat real perquè alguns mantenen i volen mantenir intacta la seva capacitat d'influència i, el que és pitjor, ni tan sols tenen intenció de renunciar al seu estil", afegeix.

En aquest sentit lamenta que "els mateixos que han anunciat la seva voluntat de cessar en els seus càrrecs, en realitat no tenen cap intenció de permetre cap esmena al passat recent del partit".

"Dit d'una altra manera, malgrat certes retirades molt visibles, lloables i aplaudides, hi ha altres persones que creuen necessari seguir no només influint, sinó desbaratant qualsevol intent de renovar el partit i portar-lo cap endavant, cap al segle XXI. És evident, per tant, que davant aquesta conjuntura és absolutament inútil i poc intel·ligent tenir alguna aspiració a regenerar el partit. Unió necessitava ser regenerada ara i aquí, i sobretot per dins", conclou.

El parlamentari va prendre la decisió de deixar Unió després de l'assemblea de la federació del partit a la ciutat de Barcelona. La candidatura encapçalada per Oriol Lázaro, que ell defensava, va perdre per una altra llista alternativa articulada a última hora i liderada per Àlex Miró, amb la connivència, diu, de Josep Sánchez Llibre i Manel Silva, dos estrets col·laboradors de Duran i Lleida.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#6 T Creus, Corruptaluña 4 %, 27/04/2016 - 17:03

Alguien debe haber "huntado" convenientemente a este eurodiputado con vocación tardía de regenerador.

A algunos, tener un poco de decencia no les vendría mal.

#6.1 Neferu, Barcelona, 27/04/2016 - 18:47

yo no aseguraría que lo hayan untado pero sí que no está dispuesto a tener que dejar de cobrar los 6mil euros que cobra ahora cada mes.

#5 Jack, Vic , 27/04/2016 - 16:43

A este ya le han "tocado". Le habran prometido un puesto mas en el Pruses.

#4 Ricard 70, Barcelona, 27/04/2016 - 16:31

Els ha ben futut, hahahaha

#3 Jos, VNG, 27/04/2016 - 16:17

Això de plegar del partit però no de l'escó deu ser com el que deixa la feina però no el sou.
Si plega, que plegui.

#2 Carlos Gomez, Bcn, 27/04/2016 - 16:16

"El único eurodiputado de Unió deja el partido, PERO NO DEJA EL ESCAÑO"

Catala de socarrel i estimador profesional de Catalunya.
Aqui el mes tonto vola.