Publicitat
Política · 19 de Setembre de 2011. 13:11h.

Mà dura amb els indignats

Puig justifica que el país "ha de seguir funcionant"

Mà dura amb els indignats

Mossos davant els indignats

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha justificat la intervenció policial davant la Borsa de Barcelona per desallotjar els indignats que s’hi han estat durant tot el cap de setmana i que a primera hora del matí impedien l’accés dels treballadors.

En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Puig ha recordat que els Mossos tenen l’obligació de garantir el funcionament normal del país: “Podem entendre que hi hagi gent que estigui inquieta, que estigui indignada amb com funciona l’economia, amb el sector financer, amb la política, amb moltes coses... amb la democràcia, fins i tot; però suposo que la gent també ha d’entendre que perquè el país continuï funcionant, hem de conciliar la protesta, la revolta, la disconformitat, amb el funcionament d’allò que garanteix que el país continuï tirant endavant”.

Pel que fa al comportament de la policia davant els aldarulls que hi pugui haver en grans concentracions, Felip Puig ha reconegut que no ha canviat els criteris d’actuació dels Mossos tot i les consideracions de la fiscalia arran del 15-M. Puig ha assegurat que les ordres continuen sent les mateixes, malgrat que la Fiscalia Superior de Catalunya considera que durant el desallotjament dels indignats de la plaça de Catalunya els agents es van excedir en algun moment.

“Entenc l’opinió de la fiscalia, puc entendre, finalment, quan hi hagi una decisió d’un jutge; però suposo que tant el jutge com el fiscal com els ciutadans entenen que hi ha un conseller d’Interior que és qui respon de l’ordre públic. I si no fem bé les coses, algú ens ho dirà. Les opinions totes són respectables, però jo el que haig de continuar és donant les instruccions a la policia i al mateix temps també tota la meva cobertura política”.

Pel que fa als nous mètodes que s'estudia introduir per a les actuacions policials, el conseller ha descartat fer servir la policia a cavall però no altres opcions. “Jo el que segur que descarto és el tema de la utilització d’animals; però des de gasos lacrimògens, com fan a França (a la Bastilla, ho vam veure fa pocs mesos), o a Alemanya o fins i tot a Espanya, amb bombes de pressió amb aigua... Doncs bé, analitzarem quins són els millors instruments per poder garantir l’ordre públic i la convivència en el nostre espai públic.”

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#5 Bernat, Barcelona neta, 20/09/2011 - 09:31

La revolució del twitter i la blackberry. Igual que Lenin i Marx que en sa puta vida varen trepitjar una fàbrica. Mà dura

#5.1 INDIGNADO, BARCELONA, 20/09/2011 - 19:43

***Sí, la revolución de los que tienen twitter y blackberry... y un contrato absolutamente en precario, ni un puto duro en el banco, y de casa, ya ni hablemos... Y mientras tanto, los que acumulan riqueza, riéndose gracias a comentarios de pobres diables como tú. Eres un buen siervo, a fé mía.

#4 Joan, Barcelona, 19/09/2011 - 21:57

Aleluia! Ja era hora que algú fes alguna cosa per defensar les hipoteques donades a drap i canyot, algú que defensés als pobres bancs que per una mala jugada van perdre els diners, algú que es posicionés per defensar al lleial bancs que sempre volen el millor per a les famílies.
Hip Hip hurra!!

#4.1 JB, Martorell, 20/09/2011 - 09:19

Ets el que a la foto va vestit de color lila?

#3 futur, barcelona, 19/09/2011 - 16:57

No fa falta cap tipus de justificació. Qui no compleix la Llei, dissolt immediatament i presó fins que no es paguin els danys ocasionats. En fa falta una nova i més dura Llei de "vagos i maleantes" (que, per cert, no era franquista, era de la República).

#3.1 INDIGNADO, BARCELONA, 19/09/2011 - 19:57

¿Ah, esa ley era de la República? Pues lástima que no vivieses en aquel entonces, porque no hubieses durado dos días.

#3.2 Miquel, Barcelona, 20/09/2011 - 00:28

futur:
És llei perquè és just?
o
És Just perquè és llei?

#2 Nostradamus, Vaticinis.cat, 19/09/2011 - 16:24

aquest del mocador lila ens salvarà a tots

#1 JB, Barcelona, 19/09/2011 - 14:17

¿Indignados?. Estos son los antisistema, los anarquistas, los revolucionarios de toda la vida. Los Bakunin, Lenin, Trotsky... del siglo XXI, que cuando consiguen triunfar se convierten en los nuevos Stalin, Pol Pot..., que tan benéficos fueron para sus sociedades: 100 mill de asesinatos sólo en S XX

#1.2 INDIGNADO, BARCELONA, 20/09/2011 - 19:58

Y tú eres la otra mitad, la gente de orden de toda la vida, la que calla y mira para otro lado cuando seres tan benéficos como Mussolini, Hitler o Franco masacran poblaciones enteras. No eres más hipócrita porque no te entrenas.