Política · 12 de Gener de 2018. 17:08h.

Mà dura amb Junqueras

El Suprem rebutja que pugui assistir a la constitució del Parlament

Mà dura amb Junqueras

El cap de llista d'ERC, Oriol Junqueras

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha denegat a l'exvicepresident del Govern i cap de llista d'ERC Oriol Junqueras assistir físicament als plens del Parlament, una decisió que fa extensiva als diputats electes Joaquim Forn i Jordi Sánchez.

El magistrat considera que "tenen incapacitat legal prolongada per assistir als debats i votacions" però ha autoritzat que deleguin el vot per salvaguardar els seus drets polítics i que correspondrà a la mesa del Parlament decidir la manera de fer-ho. D'aquesta manera, l'exvicepresident del Govern, continuarà en presó preventiva al centre penitenciari d'Estremera i no assistirà a l'obertura de la legislatura ni en la sessió d'investidura del president de la Generalitat.

El magistrat justifica la decisió per la dificultat d'afrontar amb garanties "unes conduccions de sortida i retorn del centre penitenciari" sense "greus enfrontaments ciutadans". Llarena també ha refusat la petició de Junqueras de trasllat a una presó catalana.

La resolució també destaca la necessitat d'"evitar el risc d'una reiteració delictiva que venia marcada, precisament, pel manteniment de les funcions de representació que tenia l'investigat quan es van perpetrar els fets que s'investiguen i per la possibilitat que amb el seu lideratge tornessin a manifestar-se amb mobilitzacions ciutadanes col·lectives violentes".

13 Comentaris

Publicitat
#15 Josep, Barcelona Tabarnia España, 13/01/2018 - 12:47

sólo hay que ver a todas las democracias occidentales protestando enérgicamente por el encarcelamiento preventivo de unos politicos que se han limitado a defender la democracia

pues no, la verdad es que ni una, al contrario, los países de la UE han aplaudido la decisión de la detención y enjuiciamiento de unos golpistas antidemocratas

#13 Vicky , Mataró , 13/01/2018 - 12:43

Lo siento por los trolls de Ciudagramos de este foro pero Cataluña antes partia que dobla.

#13.1 Aníbal, BCN, 13/01/2018 - 12:57

Tienes toda la razón, y el resultado de esa partición será la separación de Tabarnia y Tractoria

#12 khan, barcelona, 13/01/2018 - 11:10

simplemente no esparaba que acabaria en carcel. creo que piensaba que acabaria como siempre negociando sobre mesa y no declarando en una sala de juzgado. a veces no salen cosas como una piensa, de todo modo gracias y mucha gracias oriol para despiertar a los Tabarneses,

#11 Laila, Bcn, 13/01/2018 - 11:09

És que som un desastre. Vam votar malament. A qui se li acut que torni a haver majoria de diputats indepes?a portar-se be o tornaran a aplicar el 155.

#10 Lluis gibernau, Girona, 13/01/2018 - 00:50

A veure una cosa. No es tant greu que estigui un llarg temps a la preso. Primer perque sabia on es posava. Segon per que no hi ha res mes maco que asumir les consequencies d’allo que fas pels ideals. Tercer, podra explicar als seus fills i nets tot el que va fer i patir per un ideal tan lloable com el seu. En resum, no cal patir tant per ells.