Publicitat
Política · 9 d'Agost de 2012. 21:58h.

Macias a De Cospedal: "no toqui els collons" amb el català

El diputat de CiU es pregunta si el PP tancaria l'Institut Cervantes

Macias a De Cospedal: "no toqui els collons" amb el català

Una imatge de les piulades de Macias

El portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, ha contestat les declaracions a de la secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, qui havia aconsellat al Govern que no dediqui recursos a "finançar nacionalisme".

El diputat olotí, en una piulada al Twitter, ha dit que "Cospedal diu que financiar el nacionalismo no es prioritario. Que us sembla si comencem a tancar els ens que fomenten el nacionalismo español".

Tot seguit, Macias ha reblat: "tancaria Cospedal el Instituto Cervantes? Doncs que no toqui els collons amb les nostres modestes eines de defensa del català! Quina barra!"

En una tercera piulada, el dirigent nacionalista ha remarcat que "estan molt excitats els de la brunete mediatica pel meu tw de la Cospedal. Farem comptes a veure si se'n adonen!" I ha afegit que "el que gasta (el Govern) en català és testimonial, potser un 1% del pressupost. Som en canvi un 25% de catalanoparlants..."

En l'entrevista a Europa Press, De Cospedal havia assenyalat que "cadascú ha de tenir ben clares les prioritats", i a vegades "estranya" que sigui prioritari per alguns governs "finançar el nacionalisme" o coses similars "abans que finançar altres coses".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#14 pepet, barcelona, 12/08/2012 - 11:33

I què li ha fet la pobre Cospedal? Li ha passat un ARA, modesta eina de defensa del català, pels genitals d'en Macias?

#13 joan, manresa, 10/08/2012 - 17:21

El Casal,17,10 h.--Sí Senyor,amb dos collons..!!!Ya era hora que algu fotés un cop de puny sobre la taula...,Proooou ya de sofrir las petjades de las botas..!!!!.."" Per al Sr.-e.emilio.a..,ens podría dir la quota de solidaritat de la Comunitat de Madrit i de la d'Andaluçía..???"" No fotem el gi

#12 iñigo, Salou, 10/08/2012 - 09:05

Preguntarle al Sr. Macias a que se dedica su esposa en la administración publica. Este no es un Quijote, es un Sancho.

#11 fernandomartinez@, bse, 10/08/2012 - 07:57

La manía de los nanocionalistas catalanes con el Instituto Cervantes, en él se dan clases de Español CATALÁN; Vasco y Gallego,http://bremen.cervantes.es/es/cursos/cursos_catalan_gallego_vasco.htm mientras que por ejemplo en el Instituto Ramón LLul solo se dan clases de Catalan, ni aranés ni español.

#11.1 yomismo, Murcia, 13/08/2012 - 12:04

Aunque sólo dieran clases de castellano. Es cuestión de números. 400 millones de hablantes siendo la 2º lengua materna del mundo. Fuera de España se quiere aprender castellano, fuera de cataluña NO se quiere aprender catalán. Por lo que una es rentable y la otra no.

#11.2 Ballot, Cambrils, 13/08/2012 - 13:05

Curiosamente, una mayoría de los profesores del Cervantes son catalanes. En algunas etapas se ha privilegiado su origen, porque así podían enseñar también catalán. El problema es que algunos ni siguiera dominan correctamente ni el castellano, ni el catalán.

#10 pepfoll, Ripoll, 10/08/2012 - 07:38

El que ha de fer en Macias es dir clarament que la millor forma de no tenir que aguantar els Cospedal, Guindos, Montoro o Chacón és dir calarament quin és el següent pas: la Independència