Publicitat
Política · 10 de Novembre de 2011. 09:29h.

Macias parla en català a TVE

L'acusen de "falta de respecte" i se'n riuen del seu "accent" a les xarxes socials

El representant de CiU al debat de TVE, Pere Macias, es va acomiadar amb un missatge en català, fet que va despertar multitud de crítiques a twitter i també algunes defenses del polític català. Altres van aprofitar per burlar-se del seu "accent català", mentre que alguns li retreien que "llegís" les seves intervencions.

"Em sembla una falta de respecte que Pere Macias es posi a parlar en català", deia un twitt. Quan un altre li va replicar que "és qüestió de democràcia", se li va retreure que "no és qüestió de democràcia, és qüestió de respecte. Erkoreka no s'ha posat a parlar en basc". "No és democràcia, és educació", s'afegia.

Un altre usuari de la xarxa social li demanava que "ens faries un favor si la resta et comprenguéssim quan parles". "Mala cosa si no sabem entendre unes quantes paraules en una llengua llatina tan semblant al castellà", li contestaven.

"Que Pere Macias hagi parlat en català al final del debat li traurà molts vots a la resta d'Espanya", s'apuntava. "A la cadena 'de tots', Pere Macias conclou en català, perquè ho entenguem tots, és clar", es criticava. "És llengua espanyola però no cooficial en tot el territori. És vergonyós sentir la presentadora intentat traduir".

"És dolent que usi el seu idioma un moment? És la pluralitat d'Espanya, que sembla que costa reconèixer. No hauria de ser dolent", el defensava un usuari, al qual se li responia que "els votants de CiU ¿Només parlen català? Qui no ho fem No tenim dret a entendre'l?".

"Macias no t'he entès l'últim missatge en català, però és que tampoc m'importa. TVE és una cadena nacional"; "Però saps els milions d'espanyols que no ho han entès? És una qüestió de respecte. No tinc res en contra del català"; o "Pere Macias reclama el vot pel pacte fiscal i es posa a parlar en català, he canviat al club de la comèdia", van ser altres dels twits en aquest sentit.

D'altra banda a Macias se li va retreure no un suposat mal ús del castellà, així com el seu accent català. "L'accent català de Pere Macias em fa riure, ho sento", "Pere Macias, exagera encara més el teu accent català, que no ens hem adonat encara que ets d'allà"; "Qui haurà de millorar la seva vacalización i dicció en espanyol és Pere Macias. En català sembla que parlava bé, encara que no sigui cooficial a Madrid".

"Pere Macias definitivament no controla el castellà: quinceava por decimoquinta, interferir por interceder. La seva segona llengua, sí", s'ironitzava. "Crec que ha dit intercedir que és interceder en català", se li corregia. "Algú entén Pere Macias quan parla? Déu com es nota quin és el target de CiU".

Finalment, Macías també va rebre algunes de les crítiques que ja va patir el candidat del PP, Mariano Rajoy, i se l'acusava de que "només aixeca la vista per respirar". "Demostrat: Pere Macias també sap llegir", s'afegia.

Un twitt sentenciava que "això és Espanya: Albert Rivera parla castellà a TV3, s'acaba el món. Pere Macias parla català a TVE, s'acaba el món".

Macias, durant el debat
Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#30 Manolo, Barcelona, 12/11/2011 - 14:27

Muy bien sr. Macias.... Ya ha tenido su momento de gloria, más por hacerlo en catalán que por lo que aporta de contenido.

Para vd de pueblo ... no está mal... quien iba a decírselo, que llegaría tan lejos haciendo teatro, para conseguir aplausos fáciles,

#29 José Miguel, El Prat de Llobregat, 10/11/2011 - 17:37

Yo soy un defensor del castellano pero siempre encontraré patético defenderlo con el argumento de "ej que no entiendo el catalán"

#28 Jordi, bcn, 10/11/2011 - 15:13

aquest tio es un fantasma i punt.

#27 Eric, Girona, 10/11/2011 - 14:43

Doncs a mi em molesta molt l'accent andalús que tant i tant se sent a la tele i que moltes vegades em fa canviar de cadena, que vols que et digui? L'accent andalús no us molesta i l'accent català sí...vinga...home!

#26 Claüc, Sabadell, 10/11/2011 - 13:42

La cosa és simple. Els castellans han decidit que a Catalunya la llengua d'ells ha de ser oficial.
Nosaltres ntindríem el mateix dret a decidir que a Castella el català ha de ser oficial.
Llavors quan vinguin a TV3 i parlin castellà els hi direm "quina manca d'educació".

#26.1 Marc, Mallorca, 10/11/2011 - 16:03

Això és una resposta normal. I no pas d'algú que pateix la síndrome d'Estocolm.