Política · 17 d'Abril de 2018. 20:22h.

Macron s'oposa al procés

El president francès avisa que "les constitucions no es trossegen"

Macron s'oposa al procés

Emmanuel Macron

El president francès, Emmanuel Macron, ha afirmat que la sobirania "s'expressa a l'àmbit estatal" i que "les constitucions no es trossegen" durant la seva intervenció al ple de l'Eurocambra per donar la seva visió del futur de la Unió Europea. Macron ha defensat que cal "respectar les constitucions" i ha admès que "és sensible a totes les expressions culturals".

"Acompanyament de les especificitats, de la riquesa de la nostra diversitat? Sí, però en un marc democràtic, i això suposa que respectem les constitucions que els pobles han escollit, agradi o no. Les constitucions no es trossegen i la sobirania no es desfà excepte si el poble decideix fer-ho" ha manifestat el president francès en el discurs.

Macron ha demanat reforçar la sobirania europea allunyant-se dels "egoismes nacionals" com els populismes, els nacionalismes i els autoritarismes i ha defensat "l'autoritat de la democràcia" davant les "democràcies autoritàries".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Bordejet, Barcelona, 18/04/2018 - 00:45

Mira que en sou,d´intoxicadors...el Macron no pot haver dit això perquè França és una REPÚBLICA,no com la monarquia bananera ecspanyola africana i messetària.

#3 Sr Pepito , Lerida, 17/04/2018 - 23:13

En Francia tienen bretones,vascos,catalanes y corsos,y no tienen los problemas que tiene España.Algo hemos debido de hacer mal.

#2 Alejandro, Barcelona, 17/04/2018 - 22:00

Blanco y en botella Sr. Macron. La pieza principal de las democracias es el respeto a sus leyes y aquí, en Catalunya, los líderes del procés no las han respetado; es más, las han cambiado unilateralmente por otras que han hecho en su provecho sin tener competencias legales para hacerlo.Por tanto estos procesistas se han comportado como golpistas.

#1 Rodejet, Barcelona, 17/04/2018 - 21:16

A quin procés ?.