Publicitat
Política · 18 de Maig de 2017. 18:19h.

Macron versus Bezsonoff

L'escriptor de la Catalunya Nord farà una sèrie sobre la nova França

Macron versus Bezsonoff

Joan-Daniel Bezsonoff (foto: Hugues Argence)

L'escriptor rossellonès Joan-Daniel Bezsonoff radiografiarà per a e-notícies els desafiaments que té per endavant el president de la República francesa, Emmanuel Macron, com ara la immigració, la regeneració política, el futur de la UE després del Brexit o la consolidació de la recuperació econòmica.

Bezsonoff, nascut a Perpinyà fa 53 anys, és un dels autors en llengua catalana més reconeguts de la Catalunya Nord. Una de les seves primeres obres va ser la reedició de 'Les catalanades d'un tal', del també autor rossellonès Albert Saisset. Posteriorment, es va endinsar en la novel·la, especialment de temàtica colonial.

La seva obra literària es completa amb els títols: 'Els ànecs del Mekong'; 'Les Rambles de Saigon'; 'Les lletres d'amor no serveixen de res'; 'La revolta dels geperuts'; 'Les dones de paper'; 'La presonera d'Alger'; 'La Guerra dels Cornuts'; 'Les amnèsies de Déu'; 'Els taxistes del tsar'; 'Una educació francesa'; 'Un país de butxaca'; 'La melancolia dels oficials'; 'Les meues universitats'; 'Matar De Gaulle'; 'Guia sentimental de Perpinyà'; 'La ballarina de Berlín'.

Bezsoonoff ha estat reconegut amb els premis Òmnium Catalunya Nord; el Premi de novel·la curta Just Manuel Casero, el Premi Méditerranée Roussillon, el Premi Salambó, el Premi Joan Crexells, o el Premi Joaquim Amat-Piniella.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 19/05/2017 - 12:03

“la unió de la França del nord i del sud ha estat el resultat d'una exterminació i un terror continuat durant gairebé un segle […] l'existència d'una nació és un plebiscit de tots els dies […] el vot de les nacions és, en definitiva, l'únic criteri legítim, al qual cal sempre tornar”.

Ernest Renan, escriptor, filòsof i histori

#9 pepe.----, andorra, 19/05/2017 - 10:57

Echo de menos sus magnificos y divertidos articulos. Independentista racional q no se deja llevar por el sentimentalismo barato tipo jordi. Q una cosa es sentirse catalan y otra pensar q te sientes catalan solo pq odias a España, q es lo q hacen la inmensa mayoria.

#8 JH, Sant Boi de Llobregat, 19/05/2017 - 10:37

Enoticies ganándose méritos para las subvenciones de la gene.

#6 alemann von stolberg, Principat de Tortosa, 19/05/2017 - 00:41

Be a part de que pel seu poble no el coneix ni cristo, podria parlar de Le Pen on a la seva comarca la voten a sac.

#5 alemann von stolberg, Principat de Tortosa, 19/05/2017 - 00:41

Be a part de que pel seu poble no el coneix ni cristo, podria parlar de Le Pen on a la seva comarca la voten a sac.