Publicitat
Política · 3 de Juliol de 2018. 09:30h.

Macrooperació policial contra la corrupció a ajuntaments

La investigació per contractació irregular de semàfors afecta als consistoris de Lleida, Tiana i Mollet

Macrooperació policial contra la corrupció a ajuntaments

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional està duent a terme una operació contra una xarxa d'adjudicacions fraudulentes de sistemes d'ordenació de trànsit que afecta més d'una vintena d'ajuntaments de tot l'Estat.

Els agents de la policia tenen ordres de detenció de més d'una seixantena de persones, que inclouen diversos caps de policies municipals, i una norantena d'escorcolls. S'han autoritzat registres en 22 ajuntaments, tres dels quals són catalans: Lleida (Segrià), Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i Tiana (Maresme). La resta són de Madrid, l'Aragó, Astúries, Andalusia (Màlaga) i Castella i Lleó. 

A més, el jutjat d'instrucció número 2 de Badalona ha ordenat que es demani documentació a la Diputació d'Alacant i 18 ajuntaments més, entre els quals n'hi ha cinc de catalans: Mataró, Montgat, Pineda de Mar i Premià de Mar (tots quatre al Maresme) i Rubí (Vallès Occidental). També n'hi ha de Madrid, el País Valencià, Galícia, La Rioja (Logronyo) i el País Basc (Vitòria).

La investigació se centra en l'empresa Aplicaciones Gespol SL, filial de Sacyr, que té seu a Barcelona i que es dedica al desenvolupament d'aplicacions per controlar el trànsit rodat -semàfors- i a la gestió de bases de dades de policies municipals.

 Els investigadors creuen que hauria arreglat concursos públics amb la connivència de polítics locals del PSOE, PP i Ciutadans. L'empresa estaria acusada de presumptes delictes de pertinença d'organització criminal, suborn, prevaricació contra l'administració pública i falsificació documental.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Sarola, Castelldefels, 03/07/2018 - 13:41

No em crec que no hi haigi cap policit Nazi-Kumbayá. ¡Es imposible !

#3 Purria de Tabarnia, Bcn, 03/07/2018 - 11:26

El bloque constituñerdista

#3.1 pepe, andorra, 05/07/2018 - 16:56

ese q es? el nombre del nuevo sindicato de troletes purrianos q has fundado o es q te alegras de verme?

#2 Descendent de Carlemany, Queralbs, 03/07/2018 - 10:04

¿Qué coño es esto de la UDEF coooof cooooooooffffff?

#1 Kelly, Madrid, 03/07/2018 - 09:47

Para eso son muy españoles.. españoles