Publicitat
Política · 12 de Juliol de 2009. 13:48h.

Madrid aprova el finançament sense esperar Esquerra

La ministra d'Economia evita donar les xifres de cada comunitat

Madrid aprova el finançament sense esperar Esquerra

Elena Salgado

La vicepresidenta segona del Govern espanyol i ministra d'Economia, Elena Salgado, ha ratificat aquest diumenge que Catalunya estarà "lleugerament" per sobre de la mitjana estatal en recursos per habitant en el nou sistema de finançament.

Tanmateix, no ha concretat les xifres de les quantitats que correspondran a cada comunitat, perquè es calcularan en les comissions corresponents a partir d'aquesta proposta, que es debatrà en una reunió de la Comissió de Política Fiscal i Financera convocada per al proper dia 15. Quan ha estat preguntada pel fet que el Govern català calcula en uns 3.500 milions d'euros la xifra addicional que rebrà Catalunya, la ministra no ha volgut ratificar aquesta dada. En concret, ha dit que "Catalunya pot fer una previsió sobre els ingressos addicionals que tindrà l'any 2012, i jo no tinc per què posar-la en dubte".

Salgado, que ha presentat la proposta que ha enviat a les comunitats sobre finançament, ha aclarit que en els quatre anys de vigència del nou sistema, l'Estat aportarà més de 11.000 milions addicionals. S'ha introduït una aportació per bilingüisme per a Catalunya, Galícia, València i Balears.

També ha dit que el 80 per cent dels recursos del sistema es destinaran al finançament dels serveis públics fonamentals "en una quantia per càpita igual per a tots els llocs d'Espanya", i ha afegit que el sistema s'actualitzarà anualment.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Roger, Calldetenes, 13/07/2009 - 11:09

Kopro, Eso sera cuando seamos independientes. Espero que sea pronto.

#2 Kropotkin, Vic, 12/07/2009 - 18:10

Una vez los nazionanistas se han quedado conformes, cualquier problema de Cataluña será única y exclusivamente culpa de los nazionanistas.La Sanidad, el empleo, la circulación, las obras públicas, la educación han de funcionar bien o la culpa es vuestra

#1 joan, manresa, 12/07/2009 - 17:13

¿ Sense esperar Esquerra..?No entenc,..¿ Vol dir que axó ya estaba dat i beneit..?..Com es popt retificar sense sapiguer las cifras per cadad Comunitat..?Co es pot aprobar sense acordar las cifras
en la Comissió de P.F.i F..?Sistemas publ.a tot Espa?