Política · 16 de Febrer de 2018. 18:24h.

Madrid atribueix a la situació de “bloqueig institucional” el retard amb l’N-340

El govern espanyol assegura que el 155 no hi ha tingut res a veure

Madrid atribueix a la situació de “bloqueig institucional” el retard amb l’N-340

Protesta a la N-340

El govern central ha assegurat que el retard per aplicar l’acord per desviar els camions de l’N-340 a l’AP-7 a la província de Tarragona no és causat per l’aplicació de l’article 155, sinó que es deu al “bloqueig institucional” i a “la complexitat del procés”, que fa que no es pugui implementar l’acord “en terminis més curts de temps”.

Madrid respon així a les acusacions del diputat del PDeCAT al Congrés Ferran Bel, que va denunciar que l’incompliment de l’acord era degut al 155. El govern espanyol sí que admet, però, que la situació de “bloqueig institucional” ha afectat al procés, ja que no s’ha pogut aprovar un pressupost pel 2018, on es contemplaven les partides per aquest projecte.

En un document que el govern ha remès al PP del Vendrell, el govern central apunta que el desviament de camions cap a l’AP-7 “comporta una aportació econòmica del voltant dels 100 milions d’euros anuals”, una cosa que requereix “una disponibilitat pressupostària” que és difícil de tramitar amb un pressupost prorrogat com l’actual.

Madrid admet, doncs, que la situació política catalana ha tingut incidència en l’aplicació d’aquest acord, ja que el PP no ha pogut comptar amb el suport del PNB per aprovar els comptes pel 2018 per la gestió que ha fet de la crisi catalana.

Des de Foment ja van apuntar que els diferents tràmits que es requerien per aplicar l’acord tenien un termini mínim d’unes deu setmanes a partir d’ara. El govern espanyol s’ha tret la responsabilitat de sobre respecte a la data de l’1 de gener, dient que era una data “orientativa” que va donar la Generalitat “sense tenir en compte els terminis necessaris”.

La polèmica al voltant del desviament de camions de l’N-340 a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona es va agreujar fa dues setmanes, quan tres persones van morir en un accident a l’altura del Vendrell, quan un camió va perdre el control i va xocar contra dos turismes. Els alcaldes de la zona van criticar aleshores que l’acord per treure els camions de la nacional no hagués entrat en vigor l’1 de gener del 2018, tal com s’havia dit el passat mes de setembre.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 toni, Santa Oliva, 18/02/2018 - 19:31

Excuses de mal pagador.... Arribarà estiu i encara estarà sense aplicar.se... al temps...

#1 Pere, TGN, 17/02/2018 - 09:11

Bàsicament ens anem passant la pilota uns i altres i mentrestant la gent va patint accidents en aquest lloc infame....