Publicitat
Política · 20 de Desembre de 2018. 22:29h.

Madrid barra el pas al referèndum

Batet creu que "no resol el problema"

Madrid barra el pas al referèndum

Batet, rodejada de periodistes, després de la seva compareixença

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha afirmat que un referèndum d'autodeterminació "no resol el problema" al no incloure una àmplia majoria social i ha manifestat que no existeix el dret a un referèndum d'autodeterminació.

"Respecte al referèndum d'autodeterminació, que no ha sortit al marc de la reunió, la posició del govern espanyol és clara, no existeix aquest dret i pensem que un referèndum que es planteja binàriament no resol el problema de fons" ha manifestat Batet.

La ministra ha destacat la necessitat de trobar "grans consensos" en la societat per arribar a una solució política. "La solució política vindrà d'aconseguir un consens que representi un gran percentatge de la societat catalana, i això passa per acordar aquest consens, i reforçar i parlar en termes d'autogovern. Pensem que aquest és el marc en el qual podem trobar una immensa majoria dels catalans" ha assenyalat.

"Estem convençuts que podem caminar cap a una solució política dins de la Constitució i l'Estatut. La solució al problema es trobarà eixamplant l'espai de diàleg, però també eixamplant l'espai de diàleg entre les forces polítiques catalanes, és a dir, entre catalans" ha apuntat Batet.

La ministra ha fet aquestes declaracions en una compareixença davant els mitjans després de la reunió entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i de la Generalitat, Quim Torra, al Palau de Pedralbes, així com la trobada d'altres membres de tots dos executius.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat