Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2020. 16:25h.

Madrid està millor que Catalunya

El Govern prorroga deu dies més les restriccions

Madrid està millor que Catalunya

La Comunitat de Madrid ha demostrat que es pot doblegar la corba de contagis sense parar la seva activitat econòmica i ha pogut controlar la pandèmia dels seus barris gràcies a una estratègia de tests massius -té 2.100 persones ingressades i 428 a l'UCI-. En canvi, la Generalitat ha anunciat que allargarà les restriccions deu dies més perquè hi ha 2.700 pacients Covid ingressats als hospitals i gairebé 600 persones a l'UCI.

El comitè tècnic del Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha aprovat aquest dijous mantenir les mesures establertes fins ara -tancament de bars i restaurants, centres comercials, comerços de més de 800 metres quadrats, entre d'altres- i ha anunciat quan es podran relaxar: el 23 de novembre.

Entre les mesures acordades s'hi inclouen restriccions suplementàries als actes religiosos, que no podran aplegar més de 100 persones, encara que el límit del 30% de l'aforament permeti que n'hi hagi més. Així mateix, també es prorroga el confinament nocturn i el confinament perimetral els caps de setmana.

El director de l'Institut Català de Salut (ICS), Josep Maria Argimon, ha explicat que el 23 de novembre es reprendran activitats a l'exterior, i es permetrà l'obertura de terrasses de bars i restaurants, que hauran estat trenta-nou dies tancats. També podran obrir les portes els centres esportius a l'aire lliure.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que aquest pla s'emmarca en la voluntat del Govern de "derrotar el virus i recuperar activitat, cercant un equilibri entre l’epidèmia i la vitalitat econòmica social i emocional del país". "Ens permetrà posar horitzó a una desescalada que hem de fer progressiva i no de cop, ben treballada, amb consens i amb rigor científic, en el sí del Govern i amb tots els sectors implicats", ha afegit.

“Demanem un esforç més. Una situació molt complexa com aquesta demana actuacions dures que no agraden a ningú, però tota Europa està lluitant en el mateix sentit. Si no actuem immediatament les conseqüències poden ser molt més dures”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Aclaración, Barcelona, 13/11/2020 - 07:48

Es indescriptible el odio y los malos deseos que les tengo a todos los ineptos que forman parte del gobierno autonómico catalán.

#3.1 Alfred, El Vendrell, 13/11/2020 - 10:06

No ets l´unic. Espero que ho paguin a les properes eleccions el haver dut a tanta i tanta gent a la ruina.

#2 JOSEP EL AVI DE CARDEDEU .., POR FAVOR NO TIRES PINTURA , 12/11/2020 - 20:03

DEU DIAS MES TANCATS BARS y RESTAURANTS . ALERTA MOSSOS DE ESCUADRA Vejileu la Fasana de la Generalitat . EL DEL BAR GALLEGO , Va DIR U TORNARIA A FER .. Te tirar OUS CON PINTURA VERMELLA A LA FASANA .SI TANCAN ELS BARS Segur ESTARA DE MALA LLET EMPRENYAT .. MADRID U FA MILLOR QUE CATALUNYA Aixo es UN FET NO PARAULES .

#1 Sergi Sergio, Barcelona, 12/11/2020 - 17:00

Estos de ERC no estan capacitados ni para presidir una comunidad de vecinos, asi que todo lo que nos pase y mucho mas es lo logico. Pero que sabe la Verges y cia no ya del covid sino de algo???