Publicitat
Política · 27 d'Octubre de 2021. 21:03h.

“Madrid ha pres el relleu”

Martínez Almeida creu que ha superat Barcelona per “una qüestió d'actitud”

“Madrid ha pres el relleu”

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha manifestat durant un acte al Circulo Ecuestre, que la capital d'Espanya és avui “una ciutat enfebrida, amb ganes de recuperar tot allò que ens ha arrencat la pandèmia i amb ganes de menjar-nos el futur”.

“Crec que no hi havia ningú a Espanya que no tingués clar que si hi havia una ciutat que exemplifiqués la transició de la dictadura a la democràcia, que tingués ànsies de conquerir la modernitat i que lluités per homologar-nos a altres democràcies del món, aquesta era Barcelona. Tots miràvem aquesta ciutat”, ha dit.

Tot i això, Martínez-Almeida assegura que Madrid és qui ha agafat ara el testimoni de la Ciutat Comtal i, per tant, que “en el procés en què ara ens trobem el lideratge econòmic i el protagonisme li corresponen a Madrid”.

En l'àmbit de la gestió econòmica municipal, l'alcalde de Madrid assenyalava que el progrés de les ciutats és “una qüestió d'actitud”, referint-se a diversos exemples.

El primer, “el projecte fallit de l'hotel Four Seasons a Barcelona, enterrat per la moratòria hotelera imposada per Barcelona a Comú”. Sobre això, Martínez-Almeida ha apuntat que “nosaltres vam fer tot el possible per fer que una cadena hotelera com Four Seasons s'establís a Madrid, perquè ens permet atraure un tipus de turista que no teníem fins aquell moment”.

Un altre dels exemples a què es referia el primer regidor de Madrid ha estat la no ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Preguntat per què hagués fet Madrid, Martínez-Almeida ha sostingut que “nosaltres no haguéssim renunciat des del començament a aquesta inversió”.

D'altra banda, ha subratllat que “a Madrid no hi ha un sentiment nacionalista, no hi ha un sentiment independentista. A més, al que és de fora no hi ha terme pejoratiu que se li apliqui, no és ni xarnego, ni ‘maqueto’. El que viu a Madrid és madrileny, vingui d'on vingui i no se li aplica cap mena de referència o d'etiqueta”.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#10 MADRID AL INFIERNO, MADRID AL INFIERNO, 31/10/2021 - 00:18

POR UNA CUESTION DE QUE SOIS LOS REYES DEL MANGONEO, GENTUZA, QUE SOLO SABEIS ROBAR Y ALARDEAR DE ELLO. PERO TRANQUILOS QUE YA OS LLEGARA LO VUESTRO CHUSMA, QUE NO SOIS MAS QUE CHUSMA.

#9 Misfit, Barcelona, 28/10/2021 - 15:28

Barcelona va camino de ser una Nápoles, Marsella y similares... Madrid ya está en otra liga muy superior desde hace unos años.

#8 No hi ha res a fer, Girona, 28/10/2021 - 12:06

La pugna entre Madrid i Barcelona ara per ara no te color, mentre Madrid basa les accions en la gestió econòmica i fiscal, Barcelona unicament te un objectiu concret: quedar be amb certa parroquia, això no fora un problema massa gros si la parróquia no fos tan nombrosa i diversa- No cal anomenar quants grups polítics i "socials" hi ha darrera.

#7 Barcelona, Barcelona!!!!, Barcelona, 28/10/2021 - 11:44

Barcelona ha passat de ser una gran ciutat seductora reconeguda mundialment a ser una de tantes ciutats grans sense gràcia ni xispa, que ni fu ni fa, per obra d'artistes indepes i comuns, i sort tenim del mar i del clima mediterrani, que sinó ja estariem a 3@ regional

#6 pepe, andorra, 28/10/2021 - 11:00

ya, pero mentiste a los madrileños con el Madrid central, como todos los demás políticos siempre q pueden.