Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2010. 16:25h.

"Madrid no té solució"

Puigcercós insta a fer un front comú per defensar les infraestructures "prioritàries"

"Madrid no té solució"

Joan Puigcercós, en un moment de la seva conferència

El president d'Esquerra (ERC), Joan Puigcercós, ha assegurat que "Madrid no té solució, a veure si ens ho posem al cap tots plegats", en una conferència organitzada pel Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports i Cercle d'Infraestructures. El líder republicà ha acusat l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero de no haver complert "mai" amb la disposició addicional tercera de l'Estatut que comprometia la inversió de l'Estat a Catalunya en matèria d'infraestructures.

Per a Puigcercós aquesta situació "no té solució" i l'Estat, governi qui governi, seguirà sense complir els compromisos que ha adquirits amb Catalunya, ni tant sols amb els que s'han fixat per llei. El candidat d'ERC al Parlament ha reptat els partits catalans a comprometre's a fer un front comú a Madrid per defensar les infraestructures "prioritàries" per al país, "sabent que altra cosa és que compleixin".

Pel candidat republicà a la presidència de la Generalitat, amb Madrid "no és possible pactar-hi". En aquest sentit, ha situat la independència política com l'únic estadi viable per a la prosperitat també econòmica de Catalunya. Ha subratllat que la independència "no és una utopia", sinó una opció real.

Puigcercós ha reiterat que "només queda collar Madrid" per "veure què en traiem" sabent que Catalunya "estarà mal vista i a més no compliran", amb els efectes adversos que tindrà per a l'economia catalana. "Per molt que es comprometin a fer obra pública, no l'executaran", ha insistit.

El líder republicà ha situat entre les infraestructures que per a Catalunya són irrenunciables, malgrat la retallada dictada pel Ministeri de Foment, la connexió de l'AP-7 amb l'A-2 a Castellbisbal; els accessos de Rodalies amb el Prat, i els accessos ferroviaris als ports de Barcelona i Tarragona, ambdós "urgents".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 pep, manresa, 06/10/2010 - 12:56

I ara, te n'adones?

#4 KAStigator, bcn, 06/10/2010 - 08:46

Madrid no para de pujar i Barcelona no para de caure. Aquesta es la realitat.

#3 Pocasoltes, bcn, 05/10/2010 - 23:32

Yo creo que ERC después de hacerse el hara quiri como se lo ha hecho, no tiene solución. Aunque a lo mejor se aliarán con el PP (ya lo han hecho en algún ayuntamiento)

#2 Lucia, Martorell, 05/10/2010 - 16:48

¿y erc tiene solucion? ¿se desintegrara erc el dia despues de las elecciones si se confirma el extrepitoso fracaso electoral que auguran la inmesa mayoria de las encuestas?

#1 Fran, Llinars, 05/10/2010 - 16:33

I vosaltres, en teniu solucio?