Publicitat
Política · 17 de Gener de 2010. 12:37h.

"M'agrada la Convergència sobiranista"

Puigcercós no descarta que Esquerra es "quedi a l'oposició" en la pròxima legislatura

"M'agrada la Convergència sobiranista"

Joan Puigcercós i Felip Puig, en una imatge d'arxiu

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha avançat que el partit que lidera "podria quedar-se a l'oposició" si no troba un partit amb qui encentar "un canvi de cicle" en la política catalana. En declaracions a Catalunya Informació, respecte als possibles pactes amb CiU, Puigcercós ha afirmat: "CiU està en un debat intern. A mi m'agrada la Convergència sobiranista, que aposta pel dret a decidir, que vol fer un pas endavant, però no m'agrada la CiU tactista, immobilista que, per exemple, posa traves a la llei del cinema en català. El problema és que mai saps amb quina de les dues estàs parlant".

El líder d'Esquerra creu que en la pròxima legislatura "toca revisar el model i, sobretot, toca revisar les relacions amb l'Estat espanyol i, per això, qui tingui una postura immobilista, que no compti amb nosaltres". Segons Puigcercós, "en el proper cicle hem de superar l'Estatut, hi hagi o no sentència", i s'ha de fer perquè "la sentència, sigui quina sigui, marcarà un punt i final".

Per això, el líder republicà creu que s'ha de donar un pas endavant: "Els catalans tenim dret a decidir el nostre futur. Des de Madrid, no ens deixaran. S'ha de ser valent, toca fer aquest pas. I de moment, no veig ningú que ens pugui acompanyar en aquest camí".

En aquest sentit, Puigcercós reclama als seus possibles futurs socis de govern "coherència de vot a Madrid", una actitud "clara i ferma" de defensa de Catalunya. "I això serà un imperatiu per formar govern", ha dit.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Josep M., Terrassa, 18/01/2010 - 10:18

I tant que no ho descarta. Sap prou bé que aquesta vegada no podràn tornar a fer de "mamporreros" dels sociates; però, no serà per manca de ganes sino per impossibil.litat de sumar prou.
Ja serà hora.

#5 pep, manresa, 17/01/2010 - 18:03

Un independentista de veritat no necessita estatuts per adonar-se'n que "toca fer aquest pas", un independentista de veritat hauria ofert la Generalitat a un partit nacionalista a canvi d'una proclamació d'independència, només li agrada la menjadora

#4 Miquel, Calella, 17/01/2010 - 16:25

Puigcercós deia ABANS de les eleccions del 2006: "Serem companys de viatge d'aquells que vulguin un nou horitzó per a Catalunya. Si el PSC no està per obrir-lo, serà molt difícil que hi pactem". Es pot llegir aquí: http://xrl.us/puigcercoshoritzo

#3 Gelabert de Cruïlles, Calonge, 17/01/2010 - 14:20

Catalunya no es mereix aquesta ERC.

#2 carles, reus, 17/01/2010 - 13:29

A tu el que t\'agrada es la menjadora.