Publicitat
Política · 1 d'Agost de 2014. 16:44h.

Magre balanç legislatiu

El Govern ha presentat vuit lleis en un any tot i que la majoria són de poca entitat

Magre balanç legislatiu

Una imatge del Govern (Foto: Jordi Bedmar)

El Parlament de Catalunya ha aprovat des de l’inici d’aquesta legislatura, el desembre del 2012, deu lleis, vuit de les quals fruit de projectes de llei del govern i dues de proposicions dels grups. Gairebé totes, nou, s’han aprovat el quart període de sessions, que va començar el gener i ha acabat el 31 de juliol.

La cambra tramita actualment una cinquantena d’iniciatives legislatives, entre les quals disset projectes de llei, una quarantena de proposicions, com la de consultes populars, la de transparència i la de la llei electoral, en procés de redacció per ponència conjunta, i diverses iniciatives legislatives populars.

Les vuit lleis aprovades fruit de projectes de llei són: la de la seguretat industrial dels establiments, les instal·lacions i els productes; la de fusió de diversos col·legis en el Col·legi d’Economistes de Catalunya; la relativa al projecte BCN World; la de mesures relatives als fons de cooperació local de Catalunya del 2013 i el 2014; la de l’impost sobre els dipòsits en les entitats de crèdit, sorgida d’un decret llei que el ple va acordar tramitar com a projecte; els pressupostos i la llei d’acompanyament del 2014, i la llei del tipus impositiu aplicable a les transmissions patrimonials oneroses de béns immobles.

D’altra banda, les dues lleis nascudes de proposicions són la de modificació de la llei de la iniciativa legislativa popular, del PSC, i la d’horaris comercials i mesures per a determinades activitats de promoció, de CiU i ERC.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 ALEX, Terrassa, 02/08/2014 - 18:35

CIU solo ha hecho dos cosas bien en casi 4 años de gobierno, poner de conseller de governació a un falangista, ya se sabe la seguridad es patrimonio de la derecha, y poner de conseller de cultura a un socialista ya se sabe que la cultura es patrimonio de la izquierda.

#7 No us enganyeu, Girona, 01/08/2014 - 22:54

Que no han fet res? i un be negre!" dilluns han tractat del dret a decidir, dimarts de l'independència, dimecres de la consulta, dijous de l'autodeterminaqció, divendres faves tendres , és a dir la llei per la consulta, etc etc. el dissabte i el diumenge s'han tocat els pebrots a casa.

#6 laia, bcn, 01/08/2014 - 20:34

Doncs per retallar el sou als treballadors de la Generalitat s'han fet un tip de treure normativa. Es veu que amb mil euros era massa i els han tret als interins el 15% fa dos anys i sense pagues. Us sona? ah ! S'han de pagar...altres coses.

#5 jan, bcn, 01/08/2014 - 19:35

No sabia que fer lleis com a xurros fos bo de per si.

#5.1 Pepet, Sabadell, 01/08/2014 - 22:06

De per si no, pero amb les problemas que tenim potser si que feia falta algunallei per mitigar-los, per exemple!

#4 joan, sabadell, 01/08/2014 - 19:20

Shan tocat els *** a dos mans, una gestio pesima en qualsevol altre pais hagues hagut mocio o a les proximes eleccions es veuria un canvi.. Pero aqui no passa res i segur que veurem a erc i/o ciu en el proxim govern un altre cop. Tenim el que ens mereixem.