Publicitat

El periodista Miquel Giménez denuncia que "la monarquia en aquest moment és una empresa"

El periodista Miquel Giménez ha demanat al rei Joan Carles I que "abdiqui". Giménez, durant un debat sobre el 'cas Urdangarín' al programa Catalunya Opina del Canal Català, també ha reclamat a Iñaki Urdangarín que "renuncie al título".

També ha explicat que "estic parlant amb el cor trencat, jo he defensat el Rei tot el que he pogut. M'he hagut d'empassar uns gripaus enormes, perquè home, jo sóc curtet, però tonto no. La monarquia en aquests moments és una empresa. Això ja no va perquè s'ha convertit en una malla d'interessos tan poderosa i sobretot en una malla de complicitats pagades amb sobrets a final de mes als periodistes".

"Els que treballem en aquesta professió hauríem de començar a fer autocrítica de per què ens hem empassat tantes trucades dient: 'del metro de Cali de Medellín no hables, de los barriles de Kuwait y el tanto por ciento que se lleva el señor no hables, de la venta de armas a Líbia -que estaven venent granades de fragmentació- no hables'", ha afegit. "I d'aquest 'no hables' jo personalment em faig responsable", ha dit. 

D'altra banda, el periodista ha explicat que els Ducs de Palma van marxar de Barcelona perquè "segons la brama popular va ser degut a alguns negocis que presumptament feia el Duc de Palma i que no eren dignes del que se suposa que hauria de ser la categoria d'un membre de la família reial".

"N'estic tip de que hi hagi ciutadans de primera i ciutadans de segona. N'estic tip de que hi hagi gent que estigui per sobre de qualsevol sospita. I vull demanar dues coses, encara que no sóc ningú. Duc de Palma: Abdique, renuncie al título, sálgase. Majestad: Abdique", ha afegit.

Per la seva banda, el que va ser candidat de Solidaritat per Barcelona a les darreres eleccions municipals, Santiago Espot, ha lamentat que TV3 no s'hagi fet ressò del 'cas Urdangarín'. "Encara espero que TV3 doni la notícia", ha dit.

Miquel Giménez, durant el debat
Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#7 Daserrout, BCN, 11/11/2011 - 11:37

El Sr. Miquel Giménez al Catalunya Opina de Carlos Fuentes va estar genial, Amb el cas Urdangarin i amb el video del PSC, molt bé.

#7.1 Xavier V, Barcelona, 11/11/2011 - 12:48

Coincideixo amb tú i felicito a "Canal Català". Però el Sr. Espot també té raó..... perquè la majoria de mitjans catalans no diuen ni una paraula de tot això?

#7.2 Gerard, Barna, 11/11/2011 - 18:20

Xavier V: Doncs perquè a Madrid practiquen el llepaculisme i la genuflexió activa. Aquí som més elegants i els oferim el cul discretament, en silenci i en la intimitat dels consells de redacció. La vaselina, a càrrec dels contribuents catalans, faltaria més.

#6 Almogàver, La Sagrera , 11/11/2011 - 09:38

I en mig de l'escàndol Urdangarin, TV3 porta a parlar d'Italia a Carlo Gallucci, Cap de Departament d'ESADE i soci en una de les societats amb Urdangarin. No si a Italia alguns en saben molt d'aquestes coses que fan en Camps i en Matas.

#6.1 pepe, andorra, 11/11/2011 - 11:15

pues camps y matas hacen lo mismo q el resto, lo q no acabo de entender es pq solo hablan de lo q se llevan crudo algunos y pasan de lo q se llevan otros, por ejemplo los chicos de CDC o los del PSC o los de ERC. Parece ser q si eres catalán y político, hay barra libre ya q la prensa no hablara.

#5 spainovamas, sa roqueta, 11/11/2011 - 09:24

españññña se enfonsa per el pes de les seves mentides

#5.1 pepe, andorra, 11/11/2011 - 11:09

lo dices como si en Barcelona fuesen politicos ejemplares q nunca han robado a manos llenas. Anda quitate la viga del ojo.

#4 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR (Baix Empordà), 11/11/2011 - 01:44

No tan sols te d´abdicar el borbó si no que te de dissoldre per sempre més l´institució monàrquica. Que ja estem en el segle XXI, carai!

#3 júlia alba, barcelona, 10/11/2011 - 23:42

Si señor que abdiqui la monarquia al complet,si no a on esta la democràcia?
ja ni ha prou que joguin em el diner del poble.