Publicitat
Política · 10 de Febrer de 2012. 17:50h.

Majó adverteix el PSC que són "les classes mitjanes"

L'exministre defensa fins i tot el copagament sanitari

Majó adverteix el PSC que són "les classes mitjanes"

Joan Majó, durant el seu discurs

L'exministre Joan Majó ha defensat -en el seu discurs d'inauguració del congrés del partit a Barcelona- que el PSC ha d'adaptar el seu programa i llenguatge a les classes mitjanes. Majó ha advertit els gairebé 200 delegats que "la composició de les classes socials ha canviat molt i que hem tingut un cert retard en l'adaptació dels nostres discursos".

El també exdirector general de la CCRTV ha afirmat que ja no és un enfrontament entre "la classe obrera o la classe capitalista" i que "si algú marca el govern és el que pensa la classe mitjana". "Hem de saber adaptar el nostre projecte a aquesta realitat", ha insistit.

Majó també ha advertit que "no és que perdin les esquerres, sinó que guanyen les dretes" i que "hem de ser capaçós de recuperar la socialdemocràcia per al segle XXI". L'exministre ha defensat, en aquest sentit, el "mercat lliure, no l'economia planificada" i la "iniciativa privada i el principi del benefici", però també ha dit que "el mercat és generador de desigualtats" i que cal regular-ho.

L'exministre d'Indústria ha parlat fins i tot d'alguns tabús del PSC -la portaveu d'economia, Rocío Martínez-Sampere, s'hi oposava dijous passat al Parlament- com el copagament i s'hi ha mostrat a favor perquè "hi ha gent que ha de poder anar gratuïtament a la Seguretat social i hi ha gent que no". Joan Majó ha recordat que, quan Felipe González estava al poder, la renda per càpita era de 6.000 i ara és de 32.000.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Catalunya lliure del PSC d'una vegada, Barcelona, 10/02/2012 - 23:19

Majó que tots et coneixem des de fa molts anys i sabem que precisament tu classe mitjana no ets, ben bé ets classe alta i aburgesat. El que passa és que, com tots el del PSC, et mola molt adreçar-te a les classes mitjanes i baixes per intentar esgarrapar vots de la gent que ja no us fa cas.

#5 Francesc, Barcelona, 10/02/2012 - 22:01

Té raó. Amb la deriva descaradament espanyolista del PSC, amb el sucursalisme envers el Psoe, en no afrontar com cal la sentència del TC,, en no afrontar com pertoca el tema de la immigració, en no tenir posició ferma contra l'expoli les classes mitjanes de Catalunya li han girat l'esquena

#4 Alex Ruiz Bas, BCN, 10/02/2012 - 21:35

En Joan Majó segur que s'ha llegit l'informe de la Bofill sobre classes socials que tothom hauria de conèixer abans de dir bajanades: http://bit.ly/y0xtbW Una pena que ni e-notícies l'hagi destacat

#4.1 Maribel Bisquerra, Pineda, 11/02/2012 - 00:33

Tens raó Alex. És un informe complert de l'estructura social catalana. El link és:
http://www.fbofill.cat/intra /fbofill/documents/DT-Educacio _i_mobilitat_social_a_Cataluny a.pdf

#3 Joan, Mataró, 10/02/2012 - 20:34

el que hauria de fer en majó es canviar de partit no que el partit canvi ja que haurien de començar pel nom... socialisme vol dir el que vol dir, tot estat, si ell pensa que es una animalada doncs penso que està en un partit equivocat. Prou mentides, el PSC/PSOE/PSF és una marca comercial

#2 Àcrata, Barcelona, 10/02/2012 - 19:45

Alguns confonen la seva situació personal amb la realitat quotidiana de la societat. Encara hi ha classe obrera que mateix per arribar a final de mes, malgrat que els sociates ja s'hagin col·locat tots i ara formin part de les classes mitjanes.