Publicitat

El pacte d'Aragonès amb els Comuns esquerda el Govern

Majoria trencada

La majoria independentista formada per Esquerra, Junts per Catalunya i la CUP, que va permetre la investidura de Pere Aragonès, va saltar aquest dilluns per l'aire en el debat sobre les esmenes a la totalitat dels Pressupostos del Govern.

Aragonès s'ha vist obligat sis mesos després a canviar de socis. Va estrenar la legislatura de la mà de la CUP per a configurar el que en el seu moment es va batejar com la majoria del 52% -els seus defensors sempre inclouen en la suma a un PDECAT que ni si vulgui està en el Parlament-  i ha tingut que pactar els Pressupostos amb els Comuns.

Davant el veto dels anticapitalistes als seus comptes, el president es va obrir a negociar amb els Comuns per a poder superar la votació de les esmenes i que els seus primers pressupostos puguin ser tramitats. Ho va aconseguir aquest dilluns en la Cambra catalana amb els vots d'ERC i Junts i l'abstenció d'En Comú Podem.

D'altra banda, l'acord entre Aragonès i els Comuns, ha generat tensions entre els dos socis de Govern. Junts ja va advertir ahir que no reconeixia com a seu l'acord i va defensar que "altera la majoria de la investidura i ha de tenir conseqüències". "Ara hem d'analitzar quin recorregut nacional té aquesta legislatura", va advertir Elsa Artadi.

A més, va demanar una "reunió de partits independentistes" per valorar si "s'estan complint els acords o no" i va acusar Aragonès d'"abandonar les negociacions amb la CUP i llençar-se als braços dels Comuns".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#14 BEJOTA, bcn, 24/11/2021 - 16:13

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.

#13 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 23/11/2021 - 16:33

Millor per Catalunya. Ara, ERC hauria de fer fora del govern a Junts i triar al PSC com a soci de Govern.

#12 Preguntes Infrecuents, Ca la Pilar , 23/11/2021 - 16:29

Rota? Q va.
De hecho han ampliado para robar y pillar los cabecillas de Podem Podemos.
En Catadisney el que no es político lazy o podemita es un súbdito atropellable. Esta lleno de sinvergüenzas enchufados, a miles en la teta de las generalitats.

#11 Mix comuna/indepe, Barcelona, 23/11/2021 - 15:01

I do, què diu el governet que a la CUP el que els agrada és jugar a indepe, antisistema, vacil.lar, fotre merder i sense cap responsabilitat, el timo de la estampita a la catalana, com les faves, la pujarem dreta la in inde.....

#10 Marcial Heredia, el circo de la tele, 23/11/2021 - 14:12

Se han cargado el procés, se han cargado la mayoría independentista. Olvídense del 52%, ya no existe. Lo han parcheado con unos castellans bolivarians o electrolatinos caraqueños que no pasan la prueba del algodón identitario. ¿Qué más necesitan para decirles a sus fieles que su delirio no va a ningún lado?

#10.1 T'ho explico, Chez Titole, 23/11/2021 - 17:15

No te puedes cargar lo que nunca ha existido en realidad, lo del Procès ha sido un timo como una catedral. Ciertamente han conseguido engañar a mucha gente, buena parte de la cual aun sigue engañada. La realidad ha sido que unos cuantos han podido vivir del cuento y lo seguirán haciendo mientras drdfr Madrid se lo permitan.