Publicitat

El Suprem multa amb 3.000 euros Puigdemont, la fiscalia demana inhabilitar Torra i Estrasburg condemna Bèlgica per no extradir un membre d’ETA

Males notícies

Quim Torra i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu

Aquest dimarts s’han pres diverses decisions judicials en contra dels interessos de l’independentisme. Una d’elles és la sentència del Tribunal Suprem que ha multat amb 3.000 euros a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’exconseller Toni Comín i a la coalició electoral Lliures per Europa per “mala fe processal” i “temeritat” per haver sol·licitat amb poques hores d’antelació mesures cautelaríssimes perquè una reunió de la Junta Electoral fos pública.

Es tractava de la reunió que la JEC va celebrar el 13 juny de la JEC per recomptar els vots, atribuir els escons i proclamar els eurodiputats electes. El tribunal sentencia que és “evident que hi ha mala fe i temeritat en la presentació de la sol·licitud de mesures cautelaríssimes escasses hores abans de la celebració d'un acte de la JEC notificat amb més de 48 hores d'antelació”.

Mentrestant, la fiscalia ha demanat inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, a un any i vuit mesos per un delicte de desobediència per “desatendre obertament” les ordres de la Junta Electoral Central de retirar els llaços grocs durant la campanya electoral de les municipals.

“Va desatendre l'ordre de la JEC tot i ser coneixedor que era ferma en via administrativa i que havia de procedir sense excusa ni pretext al seu estricte compliment”, afirma la fiscalia. El ministeri públic també sol·licita imposar-li una multa de 30.000 euros.

De la seva banda, Bèlgica, que va denegar l’euroordre d’extradir Puigdemont i Comín, ha estat condemnada aquest dimarts pel Tribunal Europeu de Drets Humans a indemnitzar amb 25.000 euros la família d’una víctima d’ETA per no haver examinat en profunditat la demanda espanyola d’entregar la membre d’ETA, Natividad Jáuregui, acusada d’assassinar el tinent coronel Manuel Romeo.

El tribunal d’Estrasburg dictamina que Bèlgica no va complir “amb l’obligació de cooperar” amb Espanya per jutjar la participació de Jáuregui en l’atemptat. També argumenta que l’examen de l’euroordre “no va ser suficientment complet” per part del país europeu.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Aclaración, Barcelona, 10/07/2019 - 11:36

A ver, todo lo que son multas económicas se las pagamos entre todos. Inventen otro tipo de castigo para esos impresentables que sólo les afecte a ellos.

#7 botifler1914, Waterlux, 10/07/2019 - 11:16

Y es que a perro flaco...

#6 Albert, BCN, 09/07/2019 - 23:13

Me encanta la foto... parece la version separata de "dos tontos muy tontos". jajjaa

#6.1 Sarah, Tabàrnia, 10/07/2019 - 08:40

JAJAJAJAJAJAJAJA
JAJAJAJJAAJJA
JAJAAJAJAJAJA es verdaaaaaad JAJAJAJAJAJAJAJ
JAJAJAJAJAJA

#6.2 botifler1914, Waterpufff, 10/07/2019 - 11:17

No esta bien reirse de los deficientes.

#5 Menjamela Grandi, Anapurna, 09/07/2019 - 22:49

O sea, que se confirma que Bélgica es un vertedero donde van a parar todos los deshechos que no encuentran acomodo en ningún otro país. Ya lo eligió Puigdement por algo..

#4 Intelectual Brutaaal, Tabarnia del Llobregat, 09/07/2019 - 22:10

Titular: "S’acumulen les males notícies?" osea que somos indepes?