Publicitat
Política · 23 de Novembre de 2010. 20:59h.

Malestar al PSC amb la campanya de Collboni

El corrent catalanista expressa les primeres crítiques a l'estratègia electoral

Malestar al PSC amb la campanya de Collboni

Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu

La campanya del PSC ha començat a provocar malestar en amplis sectors del partit, segons ha sabut e-notícies, malgrat que previsiblement no es farà públic fins després del 28-N per no afectar a les expectatives electorals del candidat del PSC, José Montilla.

Els únics que han deixat entreveure alguna crítica és l'anomenat sector catalanista, el corrent Nou Cicle, que en un editorial del seu butlletí electrònic afirma que "el PSC, per exemple, té la base, la substància de la millor estratègia electoral : la nostra autoritat moral en la lluita per la igualtat i la justícia social" i proposa "aprofitem-la".

"Sovint els partits polítics -continua- s’emboliquen a la recerca de genialitats més o menys mediàtiques que el que fan es allunyar-los d’allò que realment preocupa i interessa a la gent. Tinc la impressió de que la falta d’escrúpols dels professionals que viuen de la política (alguna gent dels mitjans i la comunicació en general), combinada amb algun cas de política mal entesa, esdevé en la banalització de la política, en la seva transformació en activitat empresarial que només busca el guany econòmic".

Jaume Collboni, advocat de professió i sense experiència prèvia va substituir José Zaragoza, com a director de campanya per decisió de José Montilla. Zaragoza s'havia caracteritzat per fer campanyes basades en esperonar el 'vot de la por' contra el PP i la intenció del partit era donar una altra imatge ara que José María Aznar queda més lluny.

Però la veritat és que l'estratègia de Zaragoza, en un context sense crisi econòmic, va obtenir excel·lents resultats electorals: 25 diputats a les generals i Montilla president de la Generalitat a les eleccions al Parlament perquè el tripartit, malgrat l'estancament del PSC, va tornar a sumar.

Per evitar una debacle el proper 28-N, Montilla ha anunciat que no es tornaria a presentar i ha acceptat ara un debat només en català a TV3 a més d'haver fet públic el seu patrimoni. La campanya del PSC també s'ha vist pertorbada pels vídeos de la JSC -el mateix candidat socialista va mostrar la seva "incredulitat" a Televisió de Catalunya- i algunes sortides de to -com el "gilipollas" del conseller Llena- que trenquen el desig de fer una campanya de "joc net".

El director de campanya del PSC, Jaume Collboni, va néixer a Barcelona l'any 1969. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i advocat de professió. Els seus orígens al món de la política estan lligats al moviment estudiantil universitari de principis de la dècada del 90. Afiliat al Partit dels Socialistes de Catalunya des de l'any 1991, va ser portaveu del grup socialista al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona. En els darrers deu anys ha format part de la direcció nacional de la UGT de Catalunya. A més, va ser membre del Consejo Económico y Social, de 1999 a 2001. Des del 2005, és coordinador del Grup parlamentari socialista al Parlament de Catalunya i actualment és secretari de Programes i Acció Sectorial.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Núria, Reus, 25/11/2010 - 09:34

Aran no és Catalunya. Totalment d'acord. Teniu tot el dret a independitzar-vos, si us deixen els espanyols, esclar. Esteu tan pringats com els catalans. També us podenu unir amb la resta de la vostra nació, Occitània. A veure si els francesos us respecten, encara que ho dubto.

#14 Olga, Badalona, 25/11/2010 - 01:13

Que en Montilla posarà d'escut humà al Collboni per salvar-se de la purga és profecia, però que els barons del PSC resucitaran i no en tindran prou amb el cap del Collboni, també. Hi haurà executives comarcals senceres a les llistes negres.

#13 Antoni, Mollerussa, 24/11/2010 - 14:28

Pobre Collboni !
Ara pagarà el plats trencats
quan el vertader responsable és l'inepte Montilla i les incoherències del PSC, un partit que VOL SER però NO ÉS res perquè està a les ordres del PSOE espanyol.

#12 ROSA, bcn, 24/11/2010 - 13:54

El que m'ha fet més por de la notícia: "el PSC té la base: la nostra autoritat moral". Reconeixen per escrit que es creuen moralment superiors als que no porten carnet PSC enganxat al front. Això no és feixisme? no es totalitarisme? no és racisme?

#11 Sol, Madrid, 24/11/2010 - 13:44

Ni izquierdas ni derechas, preocupados de verdad, por lo que le importa al ciudadano. PxC al que le llegan los "fans" desde otras formaciones, es el voto de castigo, no os quedéis en casa, ser valientes y votar