Publicitat
Política · 10 de Novembre de 2014. 14:03h.

Malestar de l'unionisme amb Rajoy

Consideren que no ha impedit "un atropellament a la legalitat"

Malestar de l'unionisme amb Rajoy

Rajoy, amb Camacho, en una imatge d'arxiu

Libres e iguales, en un comunicat, lamenta que "per desgràcia per a la democràcia i per al manteniment dels més elementals vincles de confiança entre governants i ciutadans, el govern del president Rajoy ha observat passivament el desenvolupament dels esdeveniments, tot oblidant culpablement que la seva primera obligació és la de complir i fer complir la Constitució".

"El govern de la Generalitat no només ha organitzat políticament i logísticament la jornada sinó que ha exhibit el seu compromís amb la il·legalitat de forma provocadora. S'ha negat a acatar la sentència inequívoca del Tribunal Constitucional i ha exhibit la submissió de l'Estat de Dret com un triomf polític", critiquen.

"Aquesta agressió a la democràcia no ha rebut la resposta que mereix. El Govern del president Rajoy no ha impedit l'atropellament a la legalitat a Catalunya. El seu desistiment ha debilitat greument l'Estat i ha col·locat els ciutadans en la indefensió jurídica i el desemparament polític", afegeixen.

"L'incompliment de la llei i aquest desistiment obren una crisi política d'una envergadura desconeguda des de l'aprovació de la Constitució i un fossat de profunda desafecció ciutadana que, segons el parer de Libres e Iguales, desqualifica el Govern del president Rajoy per seguir complint el seu mandat constitucional", conclouen.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#16 Xipolleig, Barcelona, 10/11/2014 - 20:59

Antes se romperá el PP que Catalunya, ha,ha,ha

#15 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 10/11/2014 - 18:32

És que continuen sense entendre res. Arreu d´Europa i bona part del món els diaris diuen que Catalunya està per la independència. I allà a Espanya diuen que ha estat un fracàs. És obvi doncs que el món i Catalunya anem per un camí i Espanya per un altre de contrari.

#14 Rosa, Barcelona, 10/11/2014 - 18:07

Pero si esta todo pactado entre Mas y Rajoy.

#14.1 Jordi, Zaragoza, 10/11/2014 - 18:32

Hay millones de españoles, entre ellos algunos catalanes, que aún no se han dado cuenta.

#13 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 10/11/2014 - 17:56

No hi ha sentència inequívoca del cosntitucional, sols una suspensio cautelar. No és el mateix, ni de bon tros.

#12 Casper, Bcn, 10/11/2014 - 17:24

¿La de Canarias és la que está al lado de mi gallego favorito Rajoy?...
hostias, pues no veo para que tanto viaje pagado por el Senado.