Publicitat
Política · 11 de Març de 2020. 12:45h.

Manca d'autoritat de Torra

El president diu que "nomenarem un nou conseller d'Exteriors"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet referència a la dimissió d'Alfred Bosch com a conseller d'Exteriors i ha dit que "estic segur que al llarg d'aquests dies podrem nomenar un nou conseller o consellera d'Exteriors". Torra ha fet servir el plural per referir-se al nomenament malgrat que la potestat de designar o cessar membres del Govern només la té el president.

A preguntes dels periodistes durant la roda de premsa on ha informat de l'activació del pla d'alerta pel coronavirus, Torra també ha explicat que el relleu de Bosch a la mesa de diàleg "l'hem de decidir entre els dos socis del Govern".

Les declaracions de Torra es produeixen l'endemà que la portaveu del Govern, Meritxell Budó, afirmés que el Departament d'Exteriors estava en mans d'ERC i que, per tant, "té tot el sentit del món que Esquerra proposi i consensuï amb el president de la Generalitat el nom del nou conseller o consellera d'Exteriors".

"Som un govern de coalició i per tant està representat per dues formacions polítiques", va recordar la consellera de Presidència. Budó va admetre que la proposta sortirà d'ERC, però va insistir que "el nomenament ha d'estar d'acord amb el president de la Generalitat".

 

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Santi, Barcelona, 11/03/2020 - 17:42

Aquest passarà a la historia com l'element mes inepte, impresentable i miserable que ha passat per la plaça de st.jaume. Un titella integral que ha fet tot el possible per descreditar al pais i a la societat catalana. Ha seguit el fil de la decadencia que van inaugurar els seus antecessors el vanitós Mas i el boig fugit de WCLoo. Ni oblit ni perdó!

#1 botifler1914, Waterpus, 11/03/2020 - 13:12

Y si se carga la conselleria de extreriores??

Es solo una buena idea.