Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2020. 09:42h.

Manca de transparència a Educació

Demanen expedientar la secretaria general per ocultar informació durant més d'un any

Manca de transparència a Educació

Bargalló, amb Núria Cuenca, secretària general d'Educació

La Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) de la Generalitat ha instat el Govern a obrir un expedient sancionador contra la secretaria general d'Educació perquè no ha lliurat la informació sobre els projectes lingüístics dels centres concertats de Catalunya malgrat que aquest ens va resoldre el 10 d'octubre del 2019 que el Departament tenia dos mesos per entregar aquesta informació a la persona reclamant.

La GAIP, que des d'aleshores ha fet diferents requeriments al Departament d'Educació perquè entregui la informació, remarca en el seu acord que "el Departament no ha donat cap resposta al requeriment, i consta que tampoc ha lliurat la informació a la persona reclamant, a la vista de la darrera queixa en aquest sentit que ha presentat a la persona reclamant a aquesta Comissió el 4 de setembre proppassat, que també ha estat traslladada al Departament d'Educació, sense que n'hagi donat cap resposta".

L'organisme de la Generalitat conclou que Educació "ha vulnerat reiteradament el dret d'accés de la persona reclamant". En aquest sentit, subratlla que la Llei de Transparència "tipifica com a infracció molt greu en relació amb el dret d'accés a la informació pública: 'Impedir o obstaculitzar deliberadament l'accés a la informació en el cas de resolució estimatòria'".

També recorda que "la desatenció dels requeriments de la Comissió a les administracions perquè compleixin amb les seves resolucions o els acords de mediació en matèria d'accés a informació pública pot donar lloc a l'exigència de responsabilitats". "La Comissió podrà posar aquests fets en coneixement dels òrgans competents per ordenar la incoació del procediment sancionador", destaca.

Per tot això, la GAIP ha posat en coneixement del Govern d'aquests fets, que "poden ser constitutius de falta molt greu en relació amb el dret d'accés a la informació pública", i ha requerit a l'Executiu que"ordeni la incoació del corresponent expedient sancionador a la secretària general del Departament d'Educació".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Chris, Lleida, 17/12/2020 - 19:45

ya lo decían hace unos años con ominosa parsimonia "No toqueu les nostres escoles". No vaya a destaparse otra trama más

#16 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 16/12/2020 - 23:30

la educación en la autonomía catalana lleva corrompida desde que se hizo con ella Pujolone con la colaboración del PSCETA, que continua a día de hoy colaborando en tener esa mierda educación que tenemos. Y después se creen superiores al resto de españoles.

#15 Flanagan , Tabarnia City, 16/12/2020 - 23:21

Miserables compra votos.

#14 Joan Ferrandis, BARCELONA, 16/12/2020 - 20:32

La Generalitat cada vez se parece más al misterioso El castillo de Kafka.

#13 joan, manresa, 16/12/2020 - 17:53

tinu.)al carrer.,i aguantar i aguantar..i tirar endavant amb l'Educació....,clar que posar-hi el coll no son el 100%..yan un nombre elevat que viu be.., que els patina tot...,pobre ensenyament..,i els que haurien de vetllar axó...,ya tampoc volen problemas..,i axis aquesta roda va girant, grinyolant, i amb poca atenció per tutom.R.I.P. Ensenyam..