Política · 11 d'Agost de 2010. 19:26h.

Manifest a ERC per la unitat amb Laporta i Carretero

Un grup de militants promou un document perquè la direcció consulti les bases

Manifest a ERC per la unitat amb Laporta i Carretero

Muntatge gràfic amb Laporta, Puigcercós i Carretero

Un grup de militants d'Esquerra Republicana de Catalunya està promovent un manifest per articular de manera interna una pressió que serveixi per forçar la direcció del partit a consultar les bases si cal o no organitzar una candidatura independentista unitària amb Solidaritat Catalana, de Joan Laporta , i Reagrupament, de Joan Carretero, segons ha informat l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

El manifest apel·la a la "generositat" en un moment en que ERC "no passa", s'afirma, "per una situació gaire idíl·lica" amb el seu electorat perquè "a base de tripartits i mals resultats a les institucions espanyoles" defensant un Estatut que ERC va rebutjar, ha "perdut la credibilitat" entre l'independentisme.

El document, que una dotzena de promotors inicials volen que subscriguin el màxim nombre de militants per forçar-ne el debat territorial, expressa que és precisament el sistema assembleari de la formació i la seva participació en la presa de decisions importants el que els fa sentir "orgullosos" de pertànyer a ERC.

Després de recordar que va ser precisament la pressió de les bases que va portar ERC a dir "no" a l'Estatut del 2006 en contra de l'opinió de la direcció, demanen un procés de debat amb la militància per decidir si cal atendre les crides a la unitat independentista tant llançades des de la Solidaritat Catalana de Joan Laporta com des del Reagrupament de Joan Carretero i que la direcció d'ERC ja ha descartat.

"Si tothom pensa i obra de forma egoista no assolirem mai la independència", alerten, i apel·len a la "generositat" per avançar cap a la independència política.

Per això, creuen que la militància ha de fer ús de les eines que donen els estatuts per instar la direcció a consultar "de la forma que cregui més convenient" per tal que les bases es defineixin sobre dues qüestions: si volen "unitat d'acció' independentista o anar per "per lliure" a les eleccions, i, en cas de decidir anar per lliure, si s'ha de prioritzar "l'eix nacional o l'eix esquerra-dreta".

Un dels promotors del manifest, el regidor republicà de Bigues i Riells Carles Barcons, ha declarat que si ERC entrés en una gran coalició independentista, forçaria CiU a moure's per no quedar-se "sola amb el PP i el PSOE".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Meliq Salau, Reus, 12/08/2010 - 19:30

És perdre el temps. Algú pot dubtar encara que les bases el que volen és unitat d'acció i transversalitat?
Només Puigcercós i els primers de les llistes volen que ERC vagi a la seva bola i que prioritzi l'esquerranisme

#14 Fran, Llinars, 12/08/2010 - 13:44

Pep,aixo seria lo logic x la vostra part,pero diga´m,en cas d q no sigui aixi com sempre,no et plantejaries q els politics d´aqui us han enganyat i realment amb el discurs populista d l´indepe?i q aixo es tradueix en q la majoria d catlaans no la volem?.

#13 Pep, Olot, 12/08/2010 - 13:16

Necessitem polítics honestos, gent altruista amb ganes de millorar el país, no egòlatres melomaníacs ni aprofitats que fan de la política un modus vivendi. Líders sigueu honrats amb la societat, sigueu generosos i uniu-vos pel bé del país.

#12 Pere, Amposta, 12/08/2010 - 13:12

Aquests dies he estat a frança, i m'he adonat que els Catalans som diferents als Francesos i als Castellans. Necessitem un estat que ens representi com som. La història ens ha portat on estem ara, però podem escriure un futur europeu on siguem reconeguts

#11 Pere, Berlin, 12/08/2010 - 12:32

Carracuca: "Catalanes españoles"?? Vols dir españoles que viuen a Catalunya, oi?.

Ve a ser una situació similar a la meva: un català que viu a Alemanya. O potser he de dir que soc alemany català