Publicitat
Política · 9 de Novembre de 2010. 14:43h.

Manifest contra el "discurs racista" de PxC i PP

Setanta entitats demanen al Parlament un compromís contra l'augment de la xenofòbia en la política

Manifest contra el "discurs racista" de PxC i PP

La portaveu de SOS Racisme, Alba Cuevas, després de reunir-se amb Ernest Benach. (Foto: ACN)

Una setantena d'entitats han presentat al president del Parlament, Ernest Benach, un manifest contra l'augment del racisme i la xenofòbia en la política catalana. Demanen un "compromís" contra els discursos "més extremistes i racistes" que asseguren que estan portant a terme partits com el Partit Popular o Plataforma per Catalunya.

Després de l'audiència amb Benach, la portaveu de SOS Racisme, Alba Cuevas, ha assegurat que s'ha viscut un any de precampanya electoral en què hi ha hagut partits polítics que s'han dedicat a instrumentalitzar la immigració per poder beneficiar-se electoralment. Ha denunciat directament el PP i Plataforma per Catalunya (PxC), però també ha posat sobre l'ull de l'huracà "altre partits" que han demostrat una "manca de compromís" per lluitar contra el racisme.

Per tot plegat, Cuevas creu que la situació anirà empitjorant a mesura que s'acostin les eleccions al Parlament. De fet, el manifest assegura que els discursos es faran més extremistes a mesura que avanci la campanya i que les conseqüències que se'n derivaran per a la convivència i la cohesió social "seran més greus".

El manifest impulsat per SOS Racisme ja ha rebut el suport d'Òmnium Cultural, el Consell Nacional de Joventut, UGT, la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya o la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, entre altres.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#37 paky-08, vilafranca del penedes, 28/11/2010 - 23:27

en francia si hay un autoctono sin trabajo tiene prefereencia sobre cualquier extranjero e imagino que si yo fuese a marruecos no me darian trabajo habiendo muchos magrebies en paro.cosa que puedo llegar a comprender.pero no comprendo que cuando en españa se pide ayuda esten por delante los magrebi

#36 Josep Lluís, Palma de Mallorca, 20/11/2010 - 12:06

M'agradaria respondre a n'es comentari d'una persona que ha escrit un comentari i que se nom Maria i és de Badalona. Sa major amenaça cap a s'obrer prové d'es socialisme. A von hi ha hagut règims socialistes es treballadors no han tengut cap dret. Amb es PP s'obrer vivia molt millor.

#35 joan de sa montanya, Mallorca, 13/11/2010 - 13:41

Dins el mon de hipocresia, on es moven tots els politics del sistema, Anglada representa el sentiment lògic d'autodefensa davant el caos que ens han generat.
ANDAVANT ANGLADA!!

#34 JORDI, barcelona, 12/11/2010 - 17:48

Doneu una volta per Catalunya i Barcelona, plena de sudamericans, pakistanis, africans, magrebis, i el tripartit fent que el tema no v amb ells. Lúnic que és capaç de dir que no podem tenir una inmigració descontrolada i ghettos es PXC.
Anglada diu el que altres no s´atreveixen .

#33 JOSUE, BCN, 12/11/2010 - 11:09

SOS RACISMO, CUANDO ESTE PXC EN LA GENE VAIS A DESAPARECER, SOIS LA BASURA DE cATALUNYA, SI QUEREIS A LOS INMIGRANTES LOS METEIS EN BUESTRAS SUCIAS CASA, NI UN EURO MAS PARA ESTA GENTUZA MIENTRAS HAYA GENTE CATALANA PASANDOLO MAL.