Publicitat
Política · 20 de Juny de 2020. 19:32h.

Manifest contra la crispació

Proposen recuperar “l'esperit de consens de la Transició”

Manifest contra la crispació

Pablo Iglesias en una intervenció al Congrés

Una seixantena d'entitats de tot Espanya han signat una manifest per reclamar a la classe política que iniciïn un “diàleg honest” per deixar de banda la crispació i recuperar “l'esperit de consens que es va viure en la Transició” per afrontar la crisi derivada de la pandèmia.

“És vital que les principals forces polítiques es comprometin en un Acord de Convivència i de Rellançament Econòmic i Social”, diu el text que reclama polítiques allunyades dels “extrems i que permetin el major nivell de consens”.

El manifest afirma que sense consens “la política espanyola continuarà reduïda a un enfrontament estèril, provocant la crispació i el rebuig d'un nombre cada vegada més gran de ciutadans”. “Volem recuperar l'esperit de consens que es va viure en la Transició i que va obrir pas a l'etapa de major llibertat i prosperitat de la història d'Espanya”, afegeixen els signants.

També adverteixen que una societat no identificada amb les institucions és “un perillós brou de cultiu per populistes i extremistes de tot signe”. “Apel·lem per això al Govern d'Espanya perquè busqui acords d'Estat amb els altres partits defensors de la Constitució, que poden i han de ser part de la solució”, assenyalen.

El document està signat per 65 entitats de diferents àmbits com Societat Civil Catalana, ACVOT, Grup de Periodistes Pi i Maragall, Club Tocqueville, Fundació Barraquer o la Cambra de Comerç de Gijón, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pan con tomate y jamón Ibérico, España, Espanya, Spain..., 21/06/2020 - 10:41

Loable intención... pero aquí hay demasiada "mala gente..." chupando de la "res pública..." que necesita mantener "la tensión" como ya dijo Zapatero...
La razón, el sentido común, el honor, la decencia, el respeto, la libertad y el bién común no están bién vistos... sin el odio no son nadie.

#1 Cleofás Pérez Ambullo, Barcelona, 20/06/2020 - 20:03

Loable y deseable buena intención.
No obstante el revisionismo guerracivilista imperante parece hacer inviable tal cuestión.
Hasta que las “estatuas” que ahora caen no sean sustituidas por las “verdaderas” ,por las nuestras, la crispación será lo único que nos puede llevar al bienestar deseado. Como diría el clásico“muy largo me lo fi