Publicitat
Política · 15 de Juliol de 2017. 15:03h.

Manifest de comuns que no aniran a votar l'1-O

"La consulta no té la legalitat, però tampoc la legitimitat”

Manifest de comuns que no aniran a votar l'1-O

Joan Boada és un dels signants

Més de dues-centes persones inscrites a Catalunya en Comú han signat un manifest on anuncien que no acudiran a votar en el referèndum independentista anunciat per l’1 d’octubre. En el text s’assegura que “la consulta no té la legalitat, però tampoc la legitimitat de representar la majoria”.

Els signants, entre els que es troba l’exdiputat Joan Boada o l’exregidora Euàlia Vintró, afirmen que l’1-O “en cap cas serà la consulta que volen les tres quartes parts dels catalans i catalanes, sinó una maniobra per fer com el 9-N, passar en fals la pantalla del referèndum i atiar el conflicte amb l’Estat per polaritzar el vot en les properes eleccions catalanes”. Per aquest motiu proposen “no participar en l’1-O ni cridar a la participació”.

Creuen que “la consulta de l’1-O no és el referèndum democràtic i efectiu que reclamen les tres quartes parts de la societat catalana”. A més, afegeixen que tampoc “compleix cap de les condicions de l’Assemblea Constituent d’un País en Comú: no és efectiu, no interpel·la la pluralitat de la societat catalana i no té reconeixements internacionals ni garanties democràtiques”.

El manifest recorda que “qualsevol votació impulsada per un govern en un país democràtic exigeix unes garanties que aquí no es donen, com són: una llei reguladora coneguda amb anticipació per la ciutadania i debatuda àmpliament per les forces polítiques; una administració electoral per garantir la igualtat, l’objectivitat i la transparència de tot el procés, des de l’inici fins a l’escrutini; un cens electoral; unes taules electorals amb membres escollits aleatòriament entre el cens electoral, i uns mitjans públics respectuosos amb la pluralitat d’opcions”

“La proposta dels comuns, a més de defensar un referèndum efectiu, amb garanties i reconeixement, és assolir un Estat plurinacional sustentat en la fraternitat dels pobles i en la capacitat de generar aliances i teixir complicitats amb les forces polítiques de l’Estat i d’Europa”, es conclou. 

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#29 Trini, Molins de rei, 16/07/2017 - 13:43

Estic completament d'acord amb aquet manifes, ja es hora de aixecarse, i tenir.por de parla, no es un referendum legal, no.lo ampara la comusio de venecia, i el president puigdemon no mes sap parla,d'independecia, recortes en sanidad, recortes en educacion i recortes ley de dependencia, tenin.uns governans q no saben negociar, quina pena, i p

#28 modium, Moià, 16/07/2017 - 10:32

Aquesta colla tenen tanta ràbia acumulada que si fos un referèndum amb totes les garanties, acordat amb l´estat i legitimat internacionalment tampoc anirien a votar.

#28.1 Josep, Catalonia is not a democracy, freedom for Barcelona, 16/07/2017 - 13:08

hablas de los secesionistas golpistas supremacistas, verdad?

#27 Maurici, Palafrugell , 16/07/2017 - 10:28

Aquests de catalunya en comu i totes les seves ramificacions tenen 1 problema molt gran ,no ez pot ser del madrid i del barça a lhora ni tampoc es pot sortir i cada dia algun dels seus dirigents digui 1 cosa diferent , no es pot estar confonent als seus votants permanentment , o blanc o negre !

#26 Carlos Gomez, un saludo del sebolla, 16/07/2017 - 04:00

"Junqueras: "A fe de Déu que les urnes hi seran""

www.ccma.cat/324El Palmar de Troya II

#25 JoanMarti, vcnjs, 16/07/2017 - 01:09

ja Nomes faltes les rates de ICV per dir que no votaran, les aranyes?

#25.1 Josep, Catalonia is not a democracy, freedom for Barcelona, 16/07/2017 - 13:11

me encanta el talante democrático que demostrais, cada día me tenéis más convencido... de que una Cataluña independiente gobernada por gente de vuestra calaña seria un estado totalitario