Publicitat
Política · 19 de Juny de 2008. 21:14h.

Manifest d'intel·lectuals en defensa dels castellanoparlants

Vargas Llosa, De Azúa, Espasa i Boadella, entre els signants

Manifest d'intel·lectuals en defensa dels castellanoparlants

Vargas Llosa, Rosa Díez, Fernando Savater i Albert Boadella, en un acte d'UPD

Un grup d'intel·lectuals presentaran els pròxims dies a Madrid un manifest en el qual reivindiquen la importància del castellà "com a llengua comuna per al joc de la democràcia" i reclamen al Parlament que garanteixi "a tot el territori nacional" els drets dels qui optin "per la llengua comuna". La declaració, titulada El Manifest per una llengua comuna, està subscrita per un grup d'intel·lectuals, molts d'ells pròxims a la formació liderada per Rosa Díez Unión, Progrés i Democràcia (UPD).

Entre els signants figuren Mario Vargas Llosa, Fernando Savater, Álvaro Pombo, Carlos Martínez Gorriarán, Carmen Iglesias, Aurelio Arteta, Félix de Azúa, Albert Boadella, Carlos Castilla del Pino, Luis Alberto de Cuenca, Arcadi Espada, Alberto González Troyano, José Luis Pardo, Ramón Rodríguez i José María Ruiz Soroa.

El manifest, que serà presentat a l'Ateneu de Madrid reivindica la importància del castellà en la política i "la seva posició asimètrica respecte a la resta de llengües oficials espanyoles, d'ambit circumscrit a les autonomies bilingües".

Els signants sol·liciten al Parlament "les modificacions o aclariments, tant constitucionals com estatutaris, que garanteixin en tots els camps i a tot el territori nacional els drets dels qui optin per la llengua comuna".

Publicitat
Publicitat

85 Comentaris

Publicitat
#85 Jacme III, Barchinona, 24/06/2008 - 12:37

"llengua comuna", "a tot el territori nacional"... I després tenen la barra de dir que els drets lingüístics són individuals i no dels territoris???

#84 manel, badalona, 24/06/2008 - 12:17

El missatge de fons és que hi ha una llengua superior a les altres: el castellà "que nos une a todos". Això és racisme linguistic, pur i dur.

#83 Jaume, Sabadell, 21/06/2008 - 13:23

El nacionalisme espanyol no en té mai prou. Sempre en vol més, i més, i més... No hi ha res que amansi la fera dictatorial i inquisitorial de l'espanyolisme que sempre vol vèncer, que sempre vol humiliar. A aquest servei estan aquets "intel·lectuals"?

#82 Francesc Serra, Manresa, 21/06/2008 - 09:19

Tant covards tant sempre aquests imposadors del castellà. Com que el català el parlem tant pocs ens venceran fàcilment. Si tant s'estimen el català perquè no es fiquen amb l'anglès o l'àrab, que són perills reals...

#81 Paquet, BCN, 21/06/2008 - 01:00

El castellà és tan important que van tenir que cercar una paraula catalana per al seu "quixot" Quijote. Tenen un morro ....