Publicitat
Política · 8 de Setembre de 2011. 23:15h.

Manifest 'independent' a favor d'una sola candidatura sobiranista

Personalitats properes a ERC proposen una coalició ambc CDC, UDC, ICV, ERC, Solidaritat i la CUP

Manifest 'independent' a favor d'una sola candidatura sobiranista

Imatge del lloc web del Manifest Candidatura Unitària

Personalitats properes a Esquerra han signat un manifest demanant "una candidatura unitària independentista". Alfred Bosch, aspirant a liderar la llista d'ERC a les properes generals, ja ha rebut de mans dels impulsors el document que reclama que CDC, UDC, ICV, ERC, Si i la CUP esdevinguin una única força política de cara als comicis del proper 20 de novembre.

Després de la reunió, Bosch ha dit que "no hi ha camins fàcils a la llibertat, i tenim molta feina per davant. Els que volem caminar cap a la independència hem de poder llimar les nostres diferències per avançar conjuntament cap a aquest horitzó compartit". "És més, només la independència garantirà el benestar a Catalunya", ha argumentat.

I també ha afirmat que "la meva voluntat, i la de la futura direcció d’ERC, és clarament de sumar". "Hi ha una majoria d’electors que vol la independència de Catalunya i que, alhora, vol defensar la justícia social. Nosaltres tenim l’obligació de teixir complicitats per transformar aquesta majoria social en representació política", ha raonat el republicà.

El Manifest Candidatura Unitària, que ja recull més de 3.000 adhesions, recorda que "el propassat 22 de maig de 2011 l'independentisme basc va aconseguir uns resultats electorals que ningú es podia imaginar". "Moltes han estat les circumstàncies d'aquest èxit, però sense cap mena de dubte la clau ha estat que per primer cop al País Basc diferents formacions de caire sobiranista han deixat enrere les seves diferències", afegeixen.

Per això demanen "una gran coalició transversal formada per Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Democràcia Catalana (DCat), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iniciativa Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Reagrupament Independentista (RCat), Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC), amb l'objectiu d'assolir l'Estat propi".

També volen "l'inici immediat de converses entre les forces polítiques a les que va dirigit aquest manifest per tal d'assolir una candidatura independentista unitària de cara a les eleccions al Congrés dels Diputats del 20 de novembre de 2011". Ja que "pel bé de Catalunya cal que totes les forces polítiques implicades deixin enrere les seves diferències, treballin en allò que els uneix i siguin lleials a Catalunya. Caldrà ser generosos i fer renúncies, però si ens en sortim la terra serà lliure".

Veure manifest sencer

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#19 angel, cardedol, 11/09/2011 - 00:19

Catalunya independent? tant debó es el meu somni de fa anys. pero no ho crec perque CyU no ha fet rès durant molts anys i ni avançarà rès.

#18 angel, cardedol, 11/09/2011 - 00:17

oblideu de CyU, ERC i IC que son ecspañnyols. i sino, per què pacten amb PPSC-PSOE´cs, PP? aquesta es la prova.

#17 Joan Pocaveu, Sant Joan de Torroella, 09/09/2011 - 23:57

ICV?????.Però si aquests passen de tot això.

#16 Jordi, Ripoll, 09/09/2011 - 15:09

Caram, veig que es descuiden els millors: Reagrupament. Sospitós. Ai ai ai, que això no pot funcionar...

#16.1 Pere, Barcelona, 09/09/2011 - 16:15

Jordi, RCAT si que està citat al Manifest i entre els signants hi ha molts adherits a aquesta associació; Altre tema és que el redactor de la notícia no ho citi

#16.2 Jordi, Ripoll, 09/09/2011 - 21:40

D'acord, Pere. Admeto que m'he equivocat. I me n'alegro. Gràcies.

#16.3 Marc Segarra, vilanova i la geltru, 09/09/2011 - 22:56

Cert, quina vergonya, jo també soc reagrupat i llàstima que sen's hagin deixat, mira que tenim més de 2500 persones més que Dcat!!
Però és cert que molts rcat han signat el manifest, jo no, ni el penso firmar, em sembla una estupidesa i, ho puc explicar,
VISCA REAGRUPAMENT, I VISCA CATALUNYA!!!

#15 Francesc, Badalona, 09/09/2011 - 11:31

Perdeu el temps. Primer de tot CiU hauria de dir que vol la independència. ERC només ho fa per aixicà la camisa a CiU perquè sap perfectament que diran que no.

#15.1 alfons pit i amunt, santes creus, 09/09/2011 - 14:05

Amb tots els meus respectes Francesc, perdre el temps i fer "maranya" es el que fas tu, intentant posar aigua al poc vi que tenim. Pots estar segur que sense CiU.... o els votants de CiU, MAI tindrem la Independència que volem. Siguem humils i respectuosos, la Independència no es pot fer sense tots.