Publicitat
Política · 25 de Març de 2009. 09:02h.

Manifestació "de risc" amb Joan Delort al capdavant

CiU considera que "això no es pot salvar amb el cap d'Olmos"

Manifestació "de risc" amb Joan Delort al capdavant

Joan Delort, amb Saura i Olmos (foto: Eva Guillamet)

El director general de la Policia de la Generalitat, Rafael Olmos, serà destituït pel conseller d'Interior, Joan Saura, per buscar una sortida al conflicte creat per la recent actuació dels Mossos d'Esquadra contra els estudiants que protestaven pel pla Bolonya. Rafael Olmos aquesta nit ja no dirigirà als Mossos d'Esquadra a la manifestació, per decisió del conseller. Serà el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, qui assumeixi el comandament polític dels antidisturbis.

El problema que sorgeix en aquests moments és que aquest dijous està convocada una manifestació d'estudiants que podria ser conflictiva, i es planteja la incògnita de com serà dirigida la policia catalana amb un director general virtualment destituït.

La pròpia direcció general de la Policia ha difós un comunicat que adverteix de l'eventual presència en la manifestació de "sectors radicals i violents", que "no tenen res a veure amb el moviment estudiantil, que han mostrat en ocasions reiterades el seu tarannà violent i que s'estan mobilitzant per assistir a la concentració".

Aquestes pessimistes previsions sobre el desenvolupament de la manifestació d'aquest dijous complica encara més una situació marcada per la imminent destitució del director general de la Policia, principal responsable de l'operatiu que s'ha d'encarregar de controlar aquesta manifestació, encara que oficialment, aquesta destitució no ha estat notificada.

De la seva banda, el portaveu de CiU, Oriol Pujol, ha dit en roda de premsa que el director general de la policia catalana serà destituït de "forma imminent". "Això no es pot salvar amb el cap d'Olmos", ha afirmat Pujol, a més d'assegurar que la destitució del cap policial "tenim constància que passarà de forma imminent".

"Saura i Montilla no poden salvar el cap a través del senyor Olmos", ha expressat el dirigent nacionalista, que considera que "el problema és estructural". "Montilla no pot protegir Saura", ha reiterat, atès que "la responsabilitat és política, i per tant de Saura".

"Si no pot plegar de conseller, que Montilla li retiri totes les competències", ha proposat, a més de recordar que "Montilla no el pot cessar, però sí treure-li les competències". També ha anunciat que "CiU ha demanat que la compareixença es produeixi aquest dijous, no volem que el Govern guanyi temps per buscar responsabilitats on no hi són".

"Compte amb la manifestació a La Rambla, perquè urbanisticament és un cul de sac, una ratonera", ha dit, afegint que "si Olmos es cessat ara no crec que vulgui dirigir la manifesatcio de dema".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Frederic, Barcelona, 26/03/2009 - 12:32

Molt be! Am Delort les ósties estan, doncs, assegurades. Que fotin fora ja a aquest Delort i a l'Olmos i, sobretot, que depurin als mossos que es van extralimitar.

#7 Laia, Barcelona, 26/03/2009 - 12:19

Dono la rao a CiU. No només s'ha de cessar a Olmos, També s'ha de fotre fora al seu cap, a la persona que aposta per les osties i la ma dura, que no fa cas al seu conseller, a la persona que el PSC ha deixat a Interior i que ja estava amb CiU. JOAN DELO

#6 maria, picamoixons, 26/03/2009 - 11:10

I el sri. Gral, sr Boada, on és que està tant calladet? Fins ara exercint funcions que no li corresponien i arraconat el Delort que és el competent. Per cert Delort recorda qui et va portat a la conselleria: CIU

#5 Miquel, tarragona, 26/03/2009 - 10:58

Han de petar els mossos que van intervenir a la Laietana, tots acomiadats i els caps intermedis també. I la resta, quedaran prou cagats com per a no torturar ni donar cops de porra inadequadament mai més.

#4 victor, barcelona, 26/03/2009 - 06:46

Un comunista/milionari/pijo/verd, comanda una policia que va en contra de les seves creences. Aixó si, el sou i els "chollos" de ser Conseller que no li treguin. I als Mossos que els bombin. Que deuen pensar dell els seus escortes Mossos?