Publicitat
Política · 25 d'Abril de 2009. 13:04h.

Manifestació independentista a València

L'esquerra independentista organitza una protesta dins la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència"

Manifestació independentista a València

Imatge d'una manifestació a València

Diverses organitzacions de l'esquerra independentista han organitzat, per aquest dissabte 25 d'abril a València,una manifestació independentista amb motiu "del trist record que els exèrcits de Felip V deixaren al nostre poble ara fa més de 300 anys", segons s'explica en un comunicat. La reivindicació, que començarà a les 18: 00 hores a la Plaça Sant Agustí,  ha estat impulsada des de la campanya 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència.

La mobilització d'enguany a València ha estat impulsada per les organitzacions juvenils Maulets i la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), l'organització política Endavant (OSAN), l'organització antirepressiva Alerta Solidària, la Coordinadora Obrera Sindical i  el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.

La data coincideix amb que "ara fa 70 anys les tropes franquistes van culminar l'ocupació del País Valencià, iniciant així una dura repressió a tota la dissidència política al feixisme que a  la nostra Ciutat de València  va ser especialment cruenta, amb milers d'afusellaments i empresonats. Són especialment aquests  fets els que es volen denunciar des de la campanya  300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència, la qual sempre ha tingut en la recuperació de la memòria històrica del nostre poble un dels seus principals objectius".

Per altra banda, però, "tampoc no es volen deixar de denunciar altres problemàtiques que també ens afecten com ara, precisament en el context de crisi que vivim, els efectes devastadors que sobre la nostra societat té el capitalisme globalitzat (desindustrialització i deslocalització d'empreses, l'atur, la carestia, l'exclusió social, la destrucció de l'entorn medi ambiental,...)". "A més de la reivindicació de la necessitat de construir uns Països Catalans lliures en una  societat socialista,  sense rics ni pobres, basada en la justícia i la igualtat social, i on  el respecte al medi ambient siga una prioritat indefugible", afegeixen.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 andres, valencia, 13/10/2012 - 18:14

asi es españa y al queno le guste que se vaya
la ignorancia independentista ,,,,,,

#23 bocatista, Valencia, 27/04/2009 - 13:19

Lo del bocata y las entradas es mentira que nos quedamos esperando el bocata y a la gente de Barcelona(estarian en el futbol). Los blaveros sí que tienen que pagar para mover a alguien. Se cree el ladrón que todos son de su condición. ¡Blaveros farsantes!

#22 vicent, valencia-España, 27/04/2009 - 10:46

La inmesa mayoria de los manifestantes eran catalanes , venidos en autobuses alquilados por ERC . Una excursión de un dia en Valencia que incluia el traslado el bocata y una entrada al Oceanografic. Todos sabemos que en VALENCIA no hay independentistas.

#21 xarnegosno, Catalunya, 27/04/2009 - 03:28

collons amb els xarnis de valència, a veure xarnis de valència nosaltres serem 4 gats volsaltre 1 i mig

#20 ianu, ppcc, 27/04/2009 - 02:20

més informació: http://www.llibertat.cat/content/view/5289/1/