Publicitat
Política · 6 d'Agost de 2015. 13:39h.

Manos Limpias compara el 27-S amb l’11-M

El sindicat demana la detenció de Mas

Manos Limpias compara el 27-S amb l’11-M

11-M, imatge d'arxiu de la CCMA

El sindicat Manos Limpias ha presentat avui una denúncia davant la Fiscalia General de l’Estat per demanar la detenció del president de la Generalitat, Artur Mas, i la suspensió cautelar de les seves funcions. 


A la sortida de la Fiscalia, el secretari de Manos Limpias, Miguel Bernard, ha comparat el decret de convocatòria de les pròximes eleccions al Parlament amb els atemptats de l'11-M a Madrid i el cop d'Estat del 23-F. "Aquest atemptat contra l'Estat de Dret només s'ha produït en el cop del 23-F i en el cop dels atemptats de l'11-M i aquest és atac més gran al nostre sistema constitucional i de la nostra democràcia" ha Assegurat Bernard. "El senyor Artur Mas està cometent un delicte continuat de coaccions i amenaces a les institucions de l'Estat" ha afegit.

Aquesta organització considera que s’ha d’actuar “davant del constant i permanent desafiament de l’Estat de Dret, d’amenaces i coaccions a les institucions, e incitant i promovent la sedició” tal com es llegeix en el text entregat a la Fiscalia General de l’Estat a les 11:30 d’aquest matí.

La denúncia es presenta per delictes d’amenaces i coaccions contra les institucions de l’Estat i el delicte de sedició “en el seu grau de temptativa, conspiració i provocació”, que comporten una pena de presó, com ha explicat el secretari del sindicat.

Per Manos Limpias, el decret de convocatòria de les eleccions catalanes té una “aparença normal de legalitat però un clar frau de llei” que “comporta un missatge plebiscitari que Artur Mas va pronunciar davant dels mitjans de comunicació”, ha conclòs el sindicat.

Miguel Bernad de Manos Limpias, en una foto d'arxiu

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 Rosamaria Cendrós, Barcelona, 09/08/2015 - 14:35

Aquests pocavergonyes ens estan tractant de terroristes, potser que els portem nosaltres als tribunals no?. Però que s'han cregut que són? Votarem i prou i ningú ens ho prohibirà i encara menys uns feixistes com aquests. Quina barbaritat!

#13 Ramon-Maria, Castellfollit de la Roca, 07/08/2015 - 19:56

Qui són aquests fatxes? Invoquen la llei per imposar els seus postulats feixistes. Són llops amb pell d'ovella. Per ells -i per els de Vox- seria legal un aixecament armat com el de Franco l'any 1936. Per cert, el 1934, el govern de la República va empresonar el president Companys i els consellers.

#12 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 07/08/2015 - 06:49

Els familiars de les víctimes del 11-M deuen estar encantats amb la comparació. S'ha d'estar grillat, per l'amor de Déu! Aquests "manos limpias" haurien de ser processats per difamació i incitació a l'odi pel propi jutge on han presentat la denúncia.

#11 laila, bcn, 06/08/2015 - 21:17

Qui els financia a aquest mans netes i peus bruts?

#10 Carlos Gomez, Bcn, 06/08/2015 - 18:17

Ells tambe tenen els seus Espots.