Publicitat
Política · 19 de Febrer de 2014. 19:46h.

Manos Limpias compara el procés sobiranista amb el nazisme

El sindicat ultradretà es querella contra Mas per "prevaricació i sedició"

Manos Limpias compara el procés sobiranista amb el nazisme

Una imatge del president de la Generalitat, Artur Mas

El sindicat Manos Limpias ha presentat aquest migdia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per “prevaricació, sedició i rebel·lió”, i estableixen una comparació entre el procés sobiranista amb el nazisme.

Els impulsors de la querella contra Artur Mas consideren que “la seva actuació política i de govern a favor del desmembrament d’Espanya, a través de la separació de Catalunya de la resta del territori és una evident acció política i  de govern que contravé la legislació vigent”, apunten.

En l’escrit de la denúncia presentada per Manos Limpias es compara el nazisme amb el procés sobiranista, tot afirmant que amb l’ús de lemes com ‘Espanya ens roba’ s’intenta “seguir alimentant el victimisme entre una part de la societat catalana”.

En aquesta línia, el sindicat ultradretà recorda que “Hitler va fer servir la frustració del poble alemany generat per la crisi econòmica i el desig de venjança contra els vencedors de la Primera Guerra Mundial per arribar al poder a través d’eleccions lliures”.

Manos Limpias, a banda de demanar la citació de Mas com a imputat, també sol·licita la compareixença com a testimonis del portaveu del Govern, Francesc Homs, el president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el president d’ICV, Joan Herrera, el diputat de la CUP, David Fernández, així com el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi i Sunyer, entre d’altres.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#29 Alvaro, Bcn Española, 21/02/2014 - 09:03

Y dale con el poble. El poble por aqui o el poble por alla. Que el poble quiere o que el poble deja de querer. Soy catalan y no soy nacionalista. Como yo muchos no somos de ese poble del que habla Atur Marx. Por que generaliza y nos mete a todos en sus embolaos? Por eso es Marxista, Atur Marx.

#28 Claüc, Sabadell, 20/02/2014 - 21:24

Fa gràcia perquè manos limpias sempre ha simpatitzat amb el feixisme de franco, o sigui la forma espanyola de nazisme.

#27 Gerard, Barna, 20/02/2014 - 18:14

S'hauran de posar d'acord amb el Cañas, que ve a dir que això de ser col·laboracionista no està tan malament. Tot alhora no pot ser.

#26 Gintonik, Ves a saber, 20/02/2014 - 12:05

Manos Limpias?: Corazones Negros.

#24 Nestor, Andorra, 20/02/2014 - 12:02

Mas quiere que los catalanes nos tiene que dejar expresarnos. Pero para Mas, expresarnos no es opinar, ejemplo, sobre la prohibición de los toros, la lengua en la escuela o cuanto dinero gasta TV3. .../...

#24.2 Nestor, Andorra, 20/02/2014 - 13:42

Rius ¿Cuál es el problema de no poner la continuación del comentario?

.../... Para estas cosas ya decide él, nosotros mejor calladitos, si lo criticamos nos pueden acusar de fascistas. Para Mas, expresarnos quiere decir responder a las dos preguntas, trampa incluida.