Publicitat
Política · 20 de Gener de 2021. 13:02h.

Manual d'okupació d'Arran

Inclou instruccions per obrir panys i finestres i com punxar subministraments

Manual d'okupació d'Arran

L'organització juvenil independentista Arran ha llançat un nou manual que dóna claus sobre com ocupar i especifica com organitzar i portar a terme l'entrada a un pis buit. El llibre inclou des de les eines i les tècniques necessàries a com actuar davant una "visita policial". A més, repara en els aspectes jurídics i els delictes que podrien anar associats a una ocupació, com usurpació, violació de domicili o desobediència, i les penes o multes que comporten.

El manual detalla pas per pas com fer una okupació. Comença amb l'elaboració d'un mapatge de pisos, com detectar quins estan buits i recomanen "fer visites en diferents moments del dia per tal de veure si hi ha algú a dins". Així, expliquen que cal fer un cribratge dels habitatges que s'han detectat buits "d'acord amb els principis polítics, econòmics i jurídics".

D'altra banda, també expliquen com obtenir informació sobre la propietat i adverteixen que "l'estètica i el tracte resultaran fonamentals per a la relació amb les veïnes, no només abans de l'entrada sinó al llarg de tot el projecte".

Sobre com organitzar l'entrada, hi ha un apartat on es donen consells per entrar-hi: "es pot trencar un vidre d'una finestra per on passar la mà i obrir-la", "hi ha la possibilitat de trencar el pany" o "pujar fins al terrat amb una escala (o escalar), per despenjar-nos fent ràpel pel pati interior". Totes aquestes pràctiques estan explicades al manual i acompanyades d'una infografia amb totes les eines necessàries per portar-les a terme.

Arran aconsella "entrar tapades per si hi ha càmeres amb sensor que ens fotografien o ens graven" i afegeix que "una de pes persones hauria d'anar a buscar la central i desactivar-la desmuntant la carcassa i traient la bateria i la SIM". "Cal evitar que es pugui reconèixer en una gravació les persones que actuaran", sentenciat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 margalida recasens, bcn, 22/01/2021 - 16:24

Si va de veritat axó es penat, com es pot dir la manera de obrir panys, treure alarmes , estan bogos, els que hem patit aquestes agressions sabem com ho estem passant.
Sé que hi han families que ho pasan malament , pero no es culpa nostre que el sistema no funcioni, d'aquesta manera no s'arregla res.

#14 Rafa, Badalona, 22/01/2021 - 15:50

Aquests són els que amenaçaven amb ganivets als passatgers d'un bus turístic i els que van punxar rodes de bicicletes públiques i feien turismofòbia. Violents, delinqüènts. Segueixen sense il·legalitzar.

#13 FRAN BCN, Bcn, 20/01/2021 - 19:19

Aquesta xusma, a part de ser uns parasits junts amb la CUP, són elels.càncer de.CAT

#12 Marcial, Santa Coloma, 20/01/2021 - 16:48

Esta gente son expertos en ocupaciones. Tienen la mayoría 40 años y aún siguen en el cuarto de la casa de sus padres.

#11 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/01/2021 - 16:20

¿Y la fiscalía no tiene nada que objetar? Ah, claro ¿De quien depende la fiscalía? Pues eso.