Publicitat
Política · 24 de Gener de 2021. 10:26h.

Manuel Castells: "Puigdemont és un exiliat"

"Hi ha un conflicte polític a Catalunya"

Manuel Castells: "Puigdemont és un exiliat"

El ministre d'Universitats, Manuel Castells, ha afirmat que "Puigdemont és un exiliat", tot i que ha diferenciat l'exili republicà de la situació actual de l'expresident de la Generalitat i ha considerat que hi ha un "conflicte polític a Catalunya".

Castells, en una entrevista publicada aquest diumenge a El Periódico, ha considerat "desafortunada" la comparació que va fer Pablo Iglesias sobre la situació de Puigdemont amb l'exili republicà, però ha destacat que "molta gent a Catalunya creiem que Puigdemont és un exiliat" i que "hi ha un conflicte polític a Catalunya".

"Molta gent a Catalunya creiem que Puigdemont és un exiliat. El mateix exiliat que els republicans? No. Sobretot, dels republicans durant la dictadura franquista" ha apuntat el ministre en l'entrevista.

"Jo ho vaig ser i no és el mateix. D'acord. Però l'important no és aquesta comparació, que pot haver sigut desafortunada i fruit d'una tensió periodística en un moment. El més important és que un vicepresident del Govern central digui que Puigdemont és un exiliat, paraules que afirmen el que deia, que hi ha un conflicte polític a Catalunya" ha manifestat Castells.

El ministre ha explicat que "hi ha acord" al Govern espanyol per tal que es concedeixin els indults als dirigents independentistes condemnats pel Tribunal Suprem pels fets del procés i ha recalcat que "jo els faria demà". "Sí, hi ha acord. Però els indults requereixen un procés jurídic. Jo els faria demà, el problema és que si no es fan bé jurídicament es poden anul·lar" ha assenyalat.

El ministre d'Universitats ha afirmat que "vull que la universitat pública sigui totalment gratuïta". "Jo vull arribar a la gratuïtat total de la universitat" ha dit, explicant que "abaixaria els preus" i ho faria a través "d'alguna mesura legislativa".

"Si hi ha una sanitat pública, universal i gratuïta i una educació obligatòria pública, universal i gratuïta per a tothom, per què no es pot fer el mateix amb l'ensenyament universitari, que avui dia és indispensable per trobar una bona feina?" s'ha preguntat. "No hi ha cap altra opció que augmentar els pressupostos públics destinats a la universitat" ha manifestat. El ministre d'Universitats ha assegurat que "les universitats han patit retallades del 21% en el finançament i això només es pot canviar amb diners públics".

Publicitat
Publicitat

75 Comentaris

Publicitat
#56 Ramón, BCN, 27/01/2021 - 10:07

Este individuo es ministro? Pero hace algo? Es un Inútil en el gobierno, pero le pagamos a fin de mes ....por decir gilipolleces.

#55 Gregari, VNG, 26/01/2021 - 14:38

Es cierto que hay un conflicto político en Cataluña, pero lo han desencadenado los dirigentes independentistas, que han embaucado a las masas con mentiras, que eso no lo vea un ministro es grave.

#54 Sergi Sergio, Barcelona, 25/01/2021 - 15:21

Manuel Castells=Podemos, no hace falta añadir mas comentarios, nos los sabemos de memoria.

#53 Kropotkin, Bic, 25/01/2021 - 11:38

Me encantan los independentistas catalanoides de Albacete... Jua, jua, jua,...

#52 et, sabadell, 25/01/2021 - 10:20

es deia, que el seu nom perillaba , ... podia caure.....en una probable remodelacio governamental......
con lo que ha sido.... Manel castells... !!! QUE LLUNY ESTA BERCKEY....
fent merits...... que trist......