Publicitat
Política · 6 de Setembre de 2018. 22:05h.

Manuel Valls: “van trigar massa en dir la veritat”

Considera que Europa “va reaccionar tard davant el procés”

Manuel Valls: “van trigar massa en dir la veritat”

Manuel Valls

L’exprimer ministre francès, Manuel Valls, ha retret que “molts dirigents europeus van trigar massa en dir la veritat” sobre la independència i “van reaccionar tarda davant el procés”. Així ho ha manifestat aquesta tarda a Barcelona, durant la presentació del llibre “Anatomía del procés” (Debate), on ha considerat que haurien d’haver dit “abans” que “no hi havia possibilitat” de culminar la independència ni “d’entrar la UE sense formar part d’Espanya”.

Valls ha assenyalat que “les conseqüències del procés són molt importants per a Europa, perquè, segons ha opinat, “el projecte europeu s’enfronta a populismes que volen trencar els Estat-nació o la UE, o bé, busquen un enèmic extern”. El polític francès ha demanat “un relat optimista, positiu i capaç de trobar una solució” per a la situació política catalana.

L’exprimer ministre francès ha definit el nacionalisme com un moviment que “designa enèmics i construeix trinxeres”, alhora que ha apel·lat a “una Catalunya que parla al món”. Valls també ha demanat la unitat dels no independentistes per fer front el “populisme”. “No pot haver ruptura en el camp constitucionalista”, ha reblat.

En la presentació del llibre també han participat l’historiador Joaquim Coll, el periodista Lluís Bassets i la politòloga Astrid Barrio, tots ells són alguns dels autors que signen l’obra. Coll ha considerat que “el procés comença a trontollar” després de “la declaració fake del 27 d’octubre”.

Per la seva banda, Bassets ha criticat “l’apropiació del catalanisme per part dels independentistes” i ha afirmat que “el procés no s’entén sense l’apropiació dels mitjans de comunicació públics”. Finalment, Astrid Barrio ha datat l’inici del procés amb la proposta de reforma de l’Estatut, perquè llavors “es va iniciar una competició a l’espai sobiranista”.

grupok.jpg

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Barretina a rosca, Black hole, 07/09/2018 - 13:09

La Liga Norte del ultra Salvini y el Vlaams Belang estarán en la ofrenda floral de la Diada.

La extrema derecha europea enviará a algunos de sus representantes al tradicional acto del 11 de septiembre en la Ronda de Sant Pere.

Se espera confirmación de los otros amigos de Puigdemont como el FN de Francia, Alternativa para Alemania, el NVA belga

#2 OVNI, ELX, 07/09/2018 - 10:41

Encara no se sap si Valls farà política a Catalunya, però a França no el volen ni veure. Segons l’estudi publicat per l’observatori polític Elabe ,’ Echos‘ i ‘Radio Classique’, l’ex-primer ministre Manuel Valls és el tercer polític més detestat a l’estat francès, per darrere de Marine Le Pen i Florian Philippot.

#2.1 pepe, andorra, 07/09/2018 - 11:31

Otro q confunde opinion y opinion publicada, q estamos en el siglo XXI, q lo q digan los observatorios progres de soros y lo q piensan los ciudadanos no tiene nada q ver.....Los q mas mania le tienen son los separatistas corsos a los q le nego la escolarizacion publica en corso diciendo q solo seria en frances, bravo por el.

#1 Chris, Lleida, 07/09/2018 - 02:30

Esperem ara a que ciutadans com Jordi BR justifiqui n de que els populistes son els de Ciutadans.