Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2011. 08:16h.

Maragall acusa el Govern de fer "política d'encefalograma pla"

L'exconseller d'Educació critica les polítiques educatives d'Irene Rigau

Maragall acusa el Govern de fer "política d'encefalograma pla"

Ernest Maragall, amb Irene Rigau, en una foto d'arxiu

L'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat que la supressió generalitzada de la sisena hora per part de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat, que lidera Irene Rigau: "us han tret un any d'educació que afecta a molts centenars de milers d'alumnes".

En la conferència 'I l'educació?', L'exconseller s'ha mostrat molt crític amb les polítiques educatives del Govern, especialment amb la supressió de la sisena hora, ja que "és una decisió molt seriosa i amb certa gravetat".

Igual que la supressió de la sisena hora, Maragall ha criticat la paralització del programa d'ordinadors a les aules Educat 1x1, que si actualment situava a Catalunya en una posició privilegiada internacionalment, a partir d'ara altres països començaran a avançar a Catalunya.

Així mateix, l'exconseller ha lamentat les retallades pressupostàries de la Generalitat, ja ha defensat que la crisi econòmica ha estat un "disfressa" per portar a terme polítiques de retorn a velles formes d'entendre el món.

"És una magnífica excusa per anar deconstruint l'edifici que el país havia posat en marxa", ha criticat Maragall, que ha demanat al Govern que aposti per l'educació com a estratègia de país.

De fet, ha considerat que les retallades del Govern són retallades però no reformes perquè no tenen un perfil concret ni cap càrrega de responsabilitats ni un model clar: "És una política d'encefalograma pla".

Maragall ha criticat que, a diferència de la tensió que va marcar la seva legislatura, actualment "no hi ha tensió reformadora" entre la Conselleria i altres agents socials perquè al seu judici s'han abandonat les reformes.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#7 ramon, barcelona-c, 23/09/2011 - 00:51

Sr.Maragall l'hem d'agrair la llei d'educació conssensuada amb l'oposició però deixi treballar i no façi sectarisme . No oblidi que s'ha de fer perdonar la "Tonteria" dels ordinadors, com si els nois no estessin ja prou distrets i atontats amb les coses varies de les noies de la classe.

#6 Josep, Serralada de marina, 21/09/2011 - 14:14

N'hi ha que el tenen des que van néixer. veure Montilla, Chacón, Saragossa, Nadal, Iceta i una interminable llista que no s'acabaria mai i només del PSC perquè si a més sumem, ERC i ICV ja podríem tancar la paradeta. Maragall fes-t'ho mirar!

#5 Kropotkin, Vic, 21/09/2011 - 13:52

Cada uno usa las herramientas de que dispone... No se puede criticar a CiU por no disponer de nada más...

#4 Beto, Barcelona, 21/09/2011 - 10:14

Considero molt sa que en Maragall critiqui la plítica actual però no en els termes que ho ha fet.D'altra banda , la consellera Rigau per a mí es molt coherent , positiva i realista.No considero de encefalograma pla que apliqui amb eficacia el programa electoral de CIU en materia d'ensenyament.

#3 Guillem de Varòic, Varòic, 21/09/2011 - 09:40

Sr. Maragall, aixó passa quant arribes a un Govern i et trobes un forat de 54.000 M.€ deixat pels teus antecessors. Ho "pilla"?. Per cert, que vostè és dels "antecessors" que han deixat aquest megaforat, així que faria molt be en callar.