Publicitat
Política · 25 d'Agost de 2009. 08:43h.

Maragall aposta per un govern de coalició PSOE-PSC a Madrid

També advoca per desplegar l'Estatut plenament amb independència de la resolució del TC

Maragall aposta per un govern de coalició PSOE-PSC a Madrid

Ernest Maragall

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, aposta per articular "un Govern de coalició PSOE-PSC" a Madrid, la plasmació gràfica d'una aliança que inclogui un mínim però sòlid acord "sobre què vol dir Espanya i què vol dir Catalunya".

En un article d'opinió publicat a 'El País', Maragall considera que cal un mapa polític català que inclogui el PSC "com el gran partit del catalanisme progressista, capaç d'articular aliances estables i federals amb el PSOE", i veu els dos partits capaços d'articular majories suficients i d'arribar a acords de país.

El conseller considera que aquesta perspectiva interessa el PSC, ja que "permet plantejar-se les pròximes eleccions catalanes amb les màximes ambicions: la que atorgarà al president Montilla la possibilitat de representar una àmplia majoria social".

També advoca per desplegar l'Estatut plenament amb independència de la resolució del Tribunal Constitucional (TC), ja que serà, "probablement, l'expressió última d'un reflex de resistència espanyola", i diu que és un text tancat entre Catalunya i Espanya que Catalunya no està interessada a revisar. Considera que el TC és l'autèntic "rei nu" del sistema democràtic espanyol i subratlla que la seva aplicació hauran de fer-la els seus futurs membres.

Maragall dubta que una manifestació preventiva a la sentència --que ha defensat el seu germà, l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, i que ha plantejat el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC)-- serveixi per modificar la resolució "favorablement", tot i que matisa que ha de contemplar-se la possibilitat d'una gran manifestació com s'ha fet altres vegades.

El dirigent del PSC defensa que ha d'anar acompanyada de l'actitud "decidida i tangible" a l'exercici de l'autogovern que s'ha atorgat Catalunya, i s'ha d'entendre només "com un gest d'afirmació potent més que una resposta innecessària".

També advoca perquè sigui convocada pel Govern i que sigui presidida pel president, José Montilla, comptant amb la presència de totes les forces polítiques catalanes i de totes les institucions, entitats i estaments socials "que defineixen el país".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 kim, hospi, 25/08/2009 - 14:06

Auto-coalició??? es com fer l'amor amb un mateix!!!

#8 Oriol, Tarragona, 25/08/2009 - 13:55

Ah!, però un mateix partit pot fer coalició amb ell mateix?

#7 MERY, Villena, 25/08/2009 - 11:57

Me parece que no va a colar lo que pretende el nacionalista, ese, que no es otra cosa que echar mano de los charnegos, quiénes, por definición, no son nacionalistas, a menos que los jerifaltes sociatas se quieran despedirde la poltrona

#6 Asker, bcn, 25/08/2009 - 11:19

Asi es, Kropo. Esta gente no parece enterarse de que son un bluff. El dia que dejen de ir de la mano del PSOE se les desmonta el chiringuito. Y hablan de gobierno de coalición PSOE-PSC... pa morirse....

#5 pol, barcelona, 25/08/2009 - 10:48

pero qui tenim aqui! a l'home que ens va colar per darrera la tercera hora de castellà!!! clar, com els nens de catalunya amb prou feines saben castellà! plega tio que ja has fet prou mal al país, ets pitjor que el teu germà