Publicitat
Política · 15 de Març de 2011. 11:05h.

Maragall demana a Iceta, Montilla i Zaragoza que marxin

L'exconseller aposta per un PSC "100% català"

Maragall demana a Iceta, Montilla i Zaragoza que marxin

Margall, amb Montilla, en una imatge d'arxiu

L'exconseller d'Educació Ernest Maragall ha reclamat a Catalunya Ràdio un PSC "100% català", que compti amb un grup propi al Congrés i amb "plena capacitat" de decisió respecte al PSOE, i ha suggerit el relleu de la cúpula actual del partit.

Maragall ha assegurat que José Montilla, José Zaragoza i Miquel Iceta, que formen la cúpula del PSC, són "personatges que han caracteritzat un període del socialisme català". Per a ell, és "obvi" que aquesta etapa "s'ha acabat" i, a la pregunta de qui els hauria de substituir, ha afirmat que l'haurà de decidir "el col.lectiu" al congrés del PSC d'aquesta tardor.

Ernest Maragall ha remarcat que el PSC ha de ser "un partit català" al complet, perquè actualment té unes "regles del joc assumides voluntàriament que han demostrat els seus límits i han portat a uns carrerons sense sortida", ha comentat en referència al PSOE.

Segons Maragall, que està confeccionant un document que definirà la posició del sector més catalanista del partit en el congrés, "les contradiccions que ha generat l'actual model de relació (amb el PSOE) tenen conseqüències més negatives que positives" per al PSC en el seu objectiu de representar la majoria de catalans.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#36 Martín Martínez Mart, Barcelona, 16/03/2011 - 15:52

Per què vols aprimar tant el partit?

#35 Al carrer, collons !, Barcelona, 16/03/2011 - 08:21

I ho dius ara que ja no tens cap càrrec ni pintes res, oi?

#34 mayans, Girona, 16/03/2011 - 06:51

Excelente idea. Dejamos Cataluña a los catalanes auténticos. Y nosotros los xarnegos hacemos las maletas. En un país tan xarnegado, quedarán pocos.

#33 Juan, Barcelona, 15/03/2011 - 20:57

¿Porqué el catalanismo lleva a estos extremos?. ¿Es que no se puede ser catalán y ser persona sensata y racional?. No se, no se, será cuestión de preguntarle a algún sociólogo o ...mejor a un antropólogo.

#32 Joan, Bcn, 15/03/2011 - 19:22

Pobre Catalunya! Volvemos a dar carnet de buen catalan y de mal catalan. Asi despreciando a una gran parte de catalanes llegaremos muy lejos. Que asco. La obsesion identitaria nos llevara a la ruina. Si quiere ser consecuente pida la refundacion del Psoe a CAT y fuera caretas y votos