Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2010. 19:34h.

Maragall guanya, Montilla perd

El fet que el conseller d'Educació segueixi al Govern debilita el president

Maragall guanya, Montilla perd

Ernest Maragall i d'altres membres del Govern, durant una compareixença de Montilla davant la premsa

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, seguirà al Govern de la Generalitat, tot i que ha obert una crisi que ha tornat a recordar les tradicionals discrepàncies del sector més nacionalista del PSC amb l'aparell de la direcció del partit.

Les seves crítiques inicials al Govern -ratificades després mitjançant un article al diari La Vanguardia-, en què ha qüestionat la viabilitat del tripartit, al qual ha arribat a qualificar de "artefacte inestable", i ha afirmat que l'Executiu català "no té projecte de país", no han estat motiu suficient per provocar la seva destitució pel president de la Generalitat.

Després d'una reunió entre el president Montilla i el conseller d'Educació, aquest s'ha limitat a expressar una rectificació formal, lamentant que "a partir de la literalitat d'un paràgraf, s'hagi produït una interpretació" que ha originat la crisi.

Es tracta d'un pacte entre Montilla i Maragall per escenificar el final d'una crisi que, de fet, no s'ha tancat, perquè el president ha quedat en una situació de debilitat política i parcialment desautoritzat.

Inicialment, Montilla va negar a Maragall el dret a realitzar les seves primeres crítiques, dient que el treball del conseller no és fer anàlisis. No obstant això, després que Antoni Castells i Montserrat Tura donessin el seu suport a Maragall, Montilla va rectificar i va defensar el dret dels consellers a explicar les seves opinions.

I ara, després que Maragall ratifiqués les seves posicions per escrit a La Vanguardia, una simple escenificació d'una rectificació, per "una interpretació" feta de "la literalitat d'un paràgraf", li ha estat suficient per mantenir-se al Govern, deixant evident la debilitat política de Montilla.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 ROGER, EL PUTXET-BCN, 16/02/2010 - 13:21

qui perd realment és Catalunya.

#16 Beto, Barcelona, 16/02/2010 - 13:01

I qui segueix perdent es Catalunya.Fem el ridicol, no prenem mesures per a aturar la crisi.Ara convé un govern fort de CIU que ens fassi oblidar aquesta pesadilla , ens retorni l'orgull i treballi pel país .Si no es genera riquesa no se'n pot repartir

#15 eset, badalona, 16/02/2010 - 11:19

Doncs sí, sector catalanista. Jo he estat en un acte a nivell de l\'estat amb una consellera d\'erc i una del PSC. La que va utilitzar una bona estona el català va ser la del psc. La d\'ERC ni el bon dia....

#14 Manel, Barcelona, 16/02/2010 - 11:14

Jordi, no dius la veritat, o sigui menteixes. Carretero no va abandonar res, el van "convidar" a marxar a l'estil porter de discoteca. Estic convençut que si no l'haguessin cessat, encara hi seria.

#13 Fotem-los al carrer, Barcelona, 16/02/2010 - 10:10

Abate Marchena: Sector catalanista del PSC???????? Boniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiissim l'acudit !