Publicitat
Política · 19 de Maig de 2014. 13:31h.

Maragall ja patia Alzheimer quan era president

Un hospital de Boston va confirmar el diagnòstic el 2006, segons fonts del PSC

Maragall ja patia Alzheimer quan era president

Maragall, durant el missatge de la Diada del 2006

Pasqual Maragall ja patia d'Alzheimer quan era president de la Generalitat, segons ha sabut e-notícies de fonts del PSC. L'expresident, en efecte, va anunciar que patia la malaltia l'ocutbre del 2007, però de fet li va ser detectada un any abans quan encara exercia la presidència.

Les primeres proves les hi van fer a l'Hospital de Sant Pau i, en un segon diagnòstic, les hi van confirmar en un viatge a Boston (EUA) el 2006, previsiblement el MassGeneral Institute for Neurodegeneration, que depèn del General Hospital de Massachusetts, un dels més avançat del món en aquest tipus de recerca.

"Si es va avançar el relleu de Maragall va ser per això -han explicat les fonts consultades- el que passa és que es va vendre com una operació de renovació. En públic mai no es va parlar de la seva malaltia".

"L'únic que hi va al·ludir va ser Raimon Martínez Fraile i va ser cessat ipso facto", recorden. L'aleshores delegat de la Generalitat a Madrid, en efecte, va dir el 8 de maig en una entrevista a Ràdio 4, després d'una polèmica sobre l'Estatut, que Maragall estava "una mica malalt" i va ser cessat immediatament.

El propi expresident de la Generalitat no va confirmar oficialment els rumors que corrien fins el 20 d'octubre del 2007 en una visita a l'Hospital de Sant Pau. L'endemà va publicar un article a El País en el qual explicava: "¿Qué nombre tiene aquella enfermedad que nunca recuerdo? ¿No se llama 'Eisenhower'?".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Gongylus, Girona, 19/05/2014 - 18:39

Malgrat que la senyora Garrigosa ja ha dit que van anar al míting sense que ningú ho sabés, els espanyolistes que pul·lulen per la xarxa continuen pixant fora de test dient que és intolerable que ERC manipulés un malalt. Com si ells no haguessin utilitzat el senyor Suárez. En fi, ganes de fer merder

#9 La Bernarda, Bna, 19/05/2014 - 17:07

Si però el filòsof no ho sabia i li va perdonar. El millor que podeu fer per nosaltres el malats d'alguna cosa, és deixar-nos fer el que podem i vullguem fer, mentre ens siga possible. No cal s'encarniseu amb nosaltres per motius evidents i miserables que tots sabem. Malalts i familiars: ni cas.

#7 Alvar, Bcn Españolaza, 19/05/2014 - 15:54

Utilitzar a un malalt d`alzeimer es penòs. Tinc a un familiar amb aquesta malaltia i mai faria aquesta bestiesa...

#6 Pablito, Barcelona, 19/05/2014 - 15:43

Es lamentable y duele que se sirvan de un enfermo para hacer patrañeras campañas políticas. No se puede entender tal villanía.
Avergüenza y no admite perdón que familiares cedan o alquilen a un ser querido a propósitos para ellos o sus familiares de forma innoble y poco ética seguir trincando.

#5 -emilio, a, 19/05/2014 - 14:59

¿entonces a qué viene el cabreo de la sra Garrigosa cuando se enteró que el PSC prescindia de su marido si ya sabían qué tenia Alzeimer?

#5.1 iñigo, bi, 19/05/2014 - 18:33

Posiblemente le dolieron algunos navajeos internos, porque es sabido, aunque no sea evidente, que se utilizó de manera artera su enfermedad durante la última etapa de su mandato. Se le trató muy mal a Maragall. Quizá eso aceleró su enfermedad...