Publicitat
Política · 27 de Març de 2011. 13:02h.

Maragall troba a faltar "gent que hi era i ja no hi és" al PSC

Replica a Zaragoza i diu que no està preparant cap manifest "del sector catalanista"

Maragall troba a faltar "gent que hi era i ja no hi és" al PSC

Ernest Maragall, en una imatge d'arxiu

L'exconseller Ernest Maragall ha contestat al secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, que "els canvis des de dalt sovint no són canvis" i que està d'acord amb ell en que "falta molta gent" per posar al dia el progressisme català.

En un article al web federalisme.cat, Maragall ha respost així a Zaragoza, que va recordar a Maragall que "al PSC no sobra ningú" després que l'exconseller d'Educació manifestés el seu desig que es rellevi a tota la cúpula del PSC, en al.lusió a Zaragoza, Miquel Iceta i José Montilla.

"No només no sobra ningú, sinó que falta molta gent: gent que era i ja no està -en possible lusió a Ferran Mascarell-. Gent que, sense estar formalment, havia donat suport, participat o compartit projectes amb el gran partit dels progressistes de Catalunya. Gent que ha perdut la confiança, la sintonia (...) amb les propostes i candidatures socialistes als successius processos electorals. Gent, especialment joves, que no veuen al PSC res que respongui a les seves inquietuds, esperances i conviccions", ha reflexionat.

Maragall també s'ha mostrat d'acord amb Zaragoza que al PSC "tots som catalanistes", però creu que això no elimina el necessari debat sobre com recuperar el nivell d'autogovern després de la sentència del Tribunal Constitucional, com s'articula el caràcter plurinacional de l' Estat i les seves relacions "bilaterals" amb Catalunya o, entre altres qüestions "com renovem el model de relació entre el PSC i el PSOE" i la "veu pròpia en totes les instàncies catalanes, espanyola i europea".

El dirigent socialista, que fa uns quants anys està fora de la cúpula del partit -titlla d'"innocents" els que creun en la capacitat decisòria de l'executiva-, ha assenyalat que no té ni voluntat ni expectatives d'estar en la cúpula del partit, però que això no vol dir que hagi de deixar de donar la seva opinió sobre la necessitat de renovar el partit. "Millor no ser entès que romandre callat", ha ironitzat.

Maragall ha dit que és "totalment fals" que estigui elaborant un Manifest de l'anomenat "sector catalanista", però ha deixat clar que "la revitalització del socialisme català no serà de cap manera el resultat de les pugnes endogàmiques i les aliances entre les persones que aspiren, amb ple dret, a dirigir l'organització, sinó que vindrà de l'energia, la connexió amb la societat, la determinació, la il·lusió i, fins i tot, de la innocència dels socialistes de base dels pobles i les ciutats de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 ., BCN, 28/03/2011 - 19:12

Ernest: Amb tu qui vols que hi sigui?

#9 Al carrer, collons !, Barcelona, 28/03/2011 - 11:20

Perquè serà que quan ja no pinten res i han estat revolcats a base de bé a les urnes els hi surt la vena catalanista i demanen canvis? Quants anys fa desde el congrès de Sitges que mana la cùpula baix-llobregatina? I bé que t'anava fins fa 4 díes oi?

#8 pepe Castellano, Castelldefels, 28/03/2011 - 10:55

Jaume el que diu Pepe no és el que tu escrius així que, si us plau, llegeix bé o, si ho has fet ja, no manipulis el meu missatge que és molt claret.

#7 jajajaa, barcelona, 28/03/2011 - 09:00

Ernest el millor que pots fer és marxar o montar el teu idilic partidets molts catala i tot ple d benderetes apa siau i si ho dius per mascarell, millor que hagi marxat .....li dona igual esta en un lloc que en un altra

#6 josep, ., 27/03/2011 - 22:27

Els heu perdut pel camí, i els que perdreu ...