Publicitat
Política · 11 de Novembre de 2012. 14:16h.

Margallo adverteix Mas d'"un delicte de prevaricació"

El ministre diu que "ni un sol país de la UE" acceptaria a Catalunya

Margallo adverteix Mas d'"un delicte de prevaricació"

García Margallo

El ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, adverteix en una entrevista a El Mundo, que "en l'ordenament espanyol no cal un referèndum que no sigui autoritzat pel Govern de la Nació, no hi referèndums organitzats per governs regionals".

"Si s'escindeix un dels estats de la Unió, hi ha un estat nou i, com a tal, està exclòs de la Unió. I hauria de sol·licitar-ne l'adhesió, que ha de ser aprovada per unanimitat. Catalunya, per tant, hauria de posar-se a la cua i esperar el torn i el veredicte dels 27, que aviat seran 28. Mentrestant, estaria fora del mercat interior, subjecte a aranzels, fora de les polítiques estructurals, fora de la política agrària comuna i, en definitiva, seria un estat aliè a la UE", explica.

"No he vist ni un sol país a la UE disposat a acceptar una declaració unilateral d'independència de Catalunya. Tot en el cas d'una inimaginable secessió pactada, hi hauria molts països que la vetarien, en el convenciment que fragmentar el que ja està unit és un mal pas", afegeix.

"No ho hem contemplat, i a mi personalment no em preocupa. Al Codi Penal hi ha prou armes per castigar una conducta d'aquesta mena. Hi ha un delicte que és el de prevaricació, que és dictar sabent una decisió injusta. Sempre vaig pensar que aquesta llei sobre consultes no afegia gran cosa, i l'Estat de Dret té armes per evitar el referèndum".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#15 antoni51, badalona, 12/11/2012 - 09:49

i el que diu el "gargallo" va a missa, oi?

#14 Pitu2000, Barcelona, 12/11/2012 - 09:27

Com a ministre d'exteriors d'Espanya, ens pot dir quantes empreses han vingut a instalar-se aqui, gràcies a la seva intervenció ?. Potser es d'això del que s'ha de preocupar, no de les decissions que democràticament prengui Catalunya.

#14.1 contribuyente, Santo Domingo, 12/11/2012 - 11:20

Pregúntate mejor desde Pujol cuantas empresas han huido de Cataluña y las que se van yendo, ¿y cuantas empresas ha traído Mas? ¿o a ti no te importa que os sigan robando ITV, Sanidad, Palau..etc? ¿esos son los que os quieren llevar a la independencia?

#13 Trevi, Penedès, 11/11/2012 - 21:02

Quan declarem la independència ens reconeixeran tots.

#13.1 Ortiz, BCN, 12/11/2012 - 09:49

Sobre todo podéis contar con el apoyo incondicional de Francia, que de paso os cedería la Cataluña francesa, para que la incorporeis a la Gran Cataluña. Cómo podeís ser tan ilusos y confundir vuestros deseos con la realidad.

#12 Panissars, el campanar de la merda, 11/11/2012 - 20:37

La UE vol un pais contribuent el sud d'Europa que controli i neutralitzi els paisos paràsits (bàsicament España i Portugal)
Alemanya i Anglarerra sobretot ja ho tenen ben clar.
I Margallo que vagi parlant... Acabarà fent-se la mà...

CATALANS: A LO NOSTRO

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!!

#11 spanish, Madrdi, 11/11/2012 - 20:28

la justicia española tan mailsima ella ha paralizado la investigacion de los casos de corrupcion que afectan a CIu.......por ? suena a pacto hasta el 26....