Publicitat
Política · 24 de Març de 2017. 09:45h.

Margallo assegura que els favors eren “demanar comprensió”

"Cap govern del món estava disposat a ser comprensiu amb les demandes del govern català”

Margallo assegura que els favors eren “demanar comprensió”

Margallo

L’exministre d'afers exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, en declaracions a El món a RAC1, ha explicat que quan va parlar de favors a d’altres Estats “no es tracta de favors concrets ni de contraprestacions com es farien en un contracte mercantil”. "Cap govern del món estava disposat a ser comprensiu amb les demandes del govern català. Només preguntaven per saber els nostres arguments, els nostres motius”, ha dit.

"No es tracta de favors, sinó d'una actitud amistosa cap a altres països que també la tenen amb nosaltres”, ha insistit. En aquest sentit, ha negat que prometessin diners o res tangible a països perquè es posicionessin en contra de la independència de Catalunya.

També ha remarcat que no hi ha cap govern del món disposat a ser comprensiu amb les demandes del govern català. L’exministre ha defensat que l’Estat espanyol ha fet el mateix que el govern català: "Exposar les nostres raons i s'ha fet un gran esforç”. “El favor era demanar comprensió per la nostra posició. No hi ha res secret en aquest tema”, ha remarcat, a més de sentenciar que “el debat sobre la independència pot generar incertesa, que no és el millor clima per fer inversions en un món global".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Cap gros , Palamos, 24/03/2017 - 18:35

Ja va fer be el rajoy de fotret fòra, que fàcil es tenir un mínim de prudència ........quin bocamoll

#12.1 Galderic, Barcelona, 24/03/2017 - 20:41

És el que té, explicar l'autèntica realitat de la diplomàcia espanyola, posant en risc la pròpia sobirania espanyola amb pactes inconfessables només per evitar que els estats europeus diguin el que pensen, que la ciutadania catalana té tot el dret a decidir el seu futur.

#11 Galderic, Barcelona, 24/03/2017 - 13:24

Deu ser això perquè la postura del Régimen espanyol és incomprensible arreu del món civilitzat.

#10 Alejandro, Barcelona, 24/03/2017 - 13:11

Pues ya podría haber dado esa explicación desde el principio y no andar con medias palabras que se prestan a mil conjeturas y ninguna buena. Hasta Puigdemont va a pedir explicaciones, por decencia, dice.¡ Qué chiste más bueno!!

#9 botifler1914, Sinitaca, 24/03/2017 - 12:35

Incontinencia verbal de libro.

#8 bcn, bcn, 24/03/2017 - 11:08

El Sr. Margallo porta dos dies pensant com justificar la ficada de pota. No cola. Diu que "no hi ha cap govern del món disposat a ser comprensiu amb les demandes del govern català". Llavors, per què caldria justificar la seva postura? En fi, aquest senyor ja va quedar desacreditat en el cara a cara

#8.1 JC, Barcelona, 24/03/2017 - 11:53

Lo ha explicado bien. Los paises no suelen ir más allá del "es un problema interno español". Lograr que manifiesten públicamente lo que dicen en privado, es un éxito de la diplomacia de nuestro pais contra los que quieren romperlo.