Publicitat
Política · 27 de Gener de 2014. 10:10h.

Margallo desacredita el sobiranisme

El ministre creu que és "conflictiu" i "insolidari"

Margallo desacredita el sobiranisme

Margallo

El memoràndum que el ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha enviat a les ambaixades espanyoles perquè desacreditin el moviment sobiranista destaca que "és moralment tan abusiu com injust promoure la desintegració unilateral d'una convivència de segles sota la pressió de l'angoixa i la irritació" de la crisi.

En aquest document, de gairebé dues-centes pàgines i que publica el diari Ara, Margallo dibuixa un independentisme que "rebutja" la "convivència", que és "conflictiu" i "insolidari". "El nucli central de la vida política espanyola fomenta la solidaritat, davant la insolidaritat de l'independentisme", afegeix.

També hi ha referències al "nacionalisme radical" català, que "pretén intimidar la societat catalana i espanyola". En aquest sentit, afirma que per al sobiranisme "el fi, la independència, justifica qualsevol mitjà per aconseguir-la, entre d'altres, la manipulació o ocultació de la realitat".

"La voluntat de no conviure porta a una regressió històrica, política, socioeconòmica, cultural i ètica que no pot ser permesa per respecte als ideals europeus", afegeix.

Margallo creu que el sobiranisme "és essencialment un retrocés moral, ja que renega d'un esforç exemplar i de valor universal pel qual una part de la societat (nacional, europea, internacional) desitja contribuir al benestar dels que no l'aconsegueixen per si mateixos".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#17 Heròdot, Barna, 27/01/2014 - 20:23

Només desacredita qui pot,i la "marca ejpañññia".....

#16 Jordi Tallaferro, Barcelona, 27/01/2014 - 19:40

El que és immmoral és parlar malament de Catalunya, carregant contra un poble germà al que no volen deixar desenvolupar-se com a cos viu, i amés demostrat que és un poble solidari om el que més.

#15 CartanyaXsisi, bcn, 27/01/2014 - 19:14

Si no fos per la serietat del tema en faria riure, Ministre. quan diu de que sa de ser solidaris, ho diu com si aquí no ho agüéssim sigut mai. El que no volíem es ser solidaris i ser mes pobres que els lloc receptor dels nostres diners; recorda:"Extremadura paga, y Catalunya recibe" A sobre insulta

#15.1 Josep Valls , Barcelona , 27/01/2014 - 20:26

Els independentistes tenen gravat un mantra FALS.
espanya ens roba
Extremadura viu molt bé a costa dels catalans.
Tot aaixò és fals.. Ho repeteixen com cotorres.
Facebook.com/helpandsavecata lonia

#14 joan, manresa, 27/01/2014 - 16:51

El Casal,16,45 h.--Un dels portaveus de las FAESS..,fot verdader fástic,vómit i pudor....,Sr.Margallo,Vosté va fer un gran ridicul a nivell mundial, vosté i el seu govern.¡¡ Ojalá hagesim fet lo que Vosté acusa....,altre gall cantaría are....,pro tant va el cántir a la font.....,seguexin..,seguex

#13 BEJOTA, BCN, 27/01/2014 - 16:07

Els partits independentistes s'estanquen
Una enquesta publicada per La Razón apunta que els partits defensors de la secessió (CiU, ERC i la CUP) obtindrien 71 o 72 escons en unes eleccions autonòmiques, dos o tres menys que els 74 que sumen en l'actualitat.

#13.1 Oink, bcn, 27/01/2014 - 16:30

Tu estas estancat, en un altre dimensió