Publicitat
Política · 22 de Juliol de 2013. 10:46h.

Margallo troba "intolerables" els insults a Catalunya

"Quan jo vaig verificar que el 'tuit' era exacte, es va produir el cessament immediat"

Margallo troba "intolerables" els insults a Catalunya

Margallo

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha considerat "intolerable" i "incompatible" amb la Marca Espanya el comentari despectiu sobre els catalans del director adjunt de la iniciativa, Joan Carles Gafo, que li va costar el seu acomiadament.

García-Margallo va decidir cessar Gafo dissabte per un comentari a la xarxa social Twitter en què deia "Catalans de merda, no es mereixen res", després de la xiulada a l'himne nacional en la inauguració dels Mundials de Natació a Barcelona.

"Des del primer moment vaig dir que les declaracions eren absolutament intolerables i absolutament incompatibles amb l'esperit de la Marca Espanya, que per definició protegeix, empara i defensa totes les nacionalitats i regions espanyoles", ha dir el ministre espanyol a la seva arribada a Brussel·les.

García-Margallo va deixar clar que "s'ha produït una equivocació per part d'un dels responsables" de la Marca Espanya. "Quan jo vaig verificar que el 'tuit' era exacte, que l'autoria era la que semblava, es va produir el cessament immediat", ha apuntat.

Des del seu punt de vista, "qualsevol insult, qualsevol vexació, qualsevol terme despectiu absolutament injust no beneficia l'esperit de concòrdia" que promou la Marca Espanya.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#14 DLM, Barcelona-España, 23/07/2013 - 08:14

Sr. Ministro, ha incurrido Vd. en el fácil y clásico error de identificar a los gamberros y descerebrados que silbaron al Himno de España, con Catalunya. Quizás, en su caso, no sea un error, sino una manifestación de lo políticamente correcto y desde mi punto de vista, eso es inaceptable.

#13 Casper, Bcn, 22/07/2013 - 22:47

Haber si devolvéis el ejemplo cuando se falte al respeto a España o a los españoles.

#12 jvalls, BCN, 22/07/2013 - 20:19

Quan fa projeccions d'una catalunya independent,
també ens insulta. Ens veu com uns pobres degraciats que no sabem viure sols. És la proba més evident que no ens vol gens de bé. Ens insulta cada dia de forma dissimulada.

#11 Dimissions aquí també, please, Bcn, 22/07/2013 - 18:16

Els càrrecs polítics que van saltar al crit de boti, boti, espanyol qui no boti a la mani de l'11s encara són als seus càrrecs i sembla que ningú té intenció de dimitir-los.

#10 Barcelona, Barna, 22/07/2013 - 16:03

Absolutament necessaria aquest cessament fulminant d'un representant institucional catalanofòbic. Les expresions hispanofòbiques tampoc s'han de tolerar i s'hauria de procedir de la mateixa forma.

#10.1 Herodot, Barna, 23/07/2013 - 00:42

Com saps molt bé,els polítics catalans no gasten aquest estil.

#10.2 jvalls, BVN, 23/07/2013 - 10:57

Llavors hauria de plegar tota l'admiistracò espanyola. I sobretot el Ministerio de Fomento